Indija koronavirus popustanje mera
Foto: EPA-EFE/PIYAL ADHIKARY

Sumnja se da je denga groznica odgovorna za smrt desetina ljudi u indijskoj državi Utar Pradeš, otkako se pojavio prvi slučaj u septembru, a lokalne vlasti su pokrenule akciju uništavanja lokacija gde se nalaze rojevi komaraca.

POGLEDAJTE JOŠ:

Glavni medicinski čelnik u Firozabadu, najpogođenijoj oblasti u toj državi, Dineš Kumar Premi, izjavio je za Rojters da je 58 ljudi, među kojima ima i mnogo dece, umrlo u samo u toj oblasti, čime se povećao strah da je Utar Pradeš usred najgoreg žarišta denga groznice u nekoliko godina unazad.

„Razgovaramo o preventivnim merama, a 95 zdravstvenih kampova širom okruga već radi na suzbijanju groznice“, kazao je Premi.

Vladini zvaničnici, koji su insistirali na anonimnisti, rekli su da su mnoga deca umrla zato što su ih siromašni roditelji prvo odveli kod nadrilekara, pre nego što im se stanje pogoršalo.

Iako je denga groznica verovatni uzrok smrtonosne virusne groznice u Utar Pradešu, potvrđena su samo tri smrtna slučaja od ove bolesti, ali je u toku revizija kojom će se utvrditi da li ima još preminulih od ove bolesti, rekao je vodeći zdravstveni zvaničnik iz Utar Pradeša Ved Vrat Sing.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar