Foto: Shutterstock

Dečak iz Melburna Maks Mekenzi (15) umro je nakon što je pojeo komad jabuke u avgustu 2021. godine, a njegova porodica sada je ispričala kako su izgledali ti najtužniji dani njihovog života.

Maks je bio alergičan na orašaste plodove i nije imao pojma da mrvica jabuke sadrži alergene koji su za njega opasni, zbog čega je doživeo fatalnu anafilaktičku reakciju.

Koristio je svoj adrenalin, ali je razvio iznenadnu astmu i һitno je prebačen u bolnicu pre nego što je umro 13 dana kasnije.

Njegova majka Tamara i njen suprug Ben podelili su traumu koju su tada doživeli i poteškoće sa kojima se i dalje suočavaju.

Tamara je rekla da je njen sin imao „izuzetno blisku, veliku grupu prijatelja“ i da ne žele da se ono što se dogodilo Maksu dogodi nekom drugom.

„Nikad neće biti isto i nedostaje nam svake sekunde svakog dana“, rekla je ona.

Maksov otac Ben koji je lekar hitne pomoći sa suzama u očima je govorio o sinu.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Voleo je život. Svakog jutra je ustajao iz kreveta u šest sati i želeo je da uradi sve što je bilo na rasporedu tog dana“, rekao je.

Njegovi vršnjaci će prikupiti novac koji će biti doniran Nacionalnom centru za alergije koji radi u Mardokovom dečjem istraživačkom institutu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar