Foto: Shutterstock

Dečak (14) u Zagrebu popio je litru votke tokom proslave zadnjeg dana škole i završio u bolnici.

PROČITAJTE JOŠ:

Odvezen je u Klaićevu, gde je trenutačno u vrlo ozbiljnom stanju, javlja HRT. Osim njega, još dvoje mladih odvezeno je u Kliniku za dečje bolesti, javlja Radio Sljeme.

Stotine maloletnika slavi na Jarunu i Bundeku, posljednji su dani škole

Stotine maloletnika ovih dana na Jarunu i Bundeku, ali i po brojnim zagrebačkim parkovima, slave poslednje dane škole. Ivana Portolan Pajić iz Gradskog ureda za zdravstvo apeluje na roditelje da dođu po decu, prenosi Index.hr.

„Napravili smo sve što je u našoj moći da suzbijemo štetnu zlouporabu alkohola u mladoj populaciji, radi se o maloletnicima u dobi od 14, 15 i 16 godina, a verujemo da među njima, nažalost, ima i mlađih, kazala je, dodavši da su u koordiniranoj akciji sa Gradskim društvom Crvenog križa i Hitnom medicinom Grada Zagreba, komunalnim redarstvom, spasilačkom službom, pa čak i Državnim inspektoratom“, rekla je Portolan Pajić pa dodala:

„Molimo roditelje da dođu po svoju decu!“

„Međutim, ne možemo pokriti sve delove Grada jer se slavlja održavaju u različitim parkovima na celom području Grada Zagreba. Nažalost, informacije koje dolaze do nas su da ima puno zloupotrebe alkohola na tim proslavama. Već smo imali nekoliko slučajeva intoksikacije, od toga jednu vrlo tešku intoksikaciju maloletnika od 14 godina, koji je upućen u bolnicu. Nadamo se da će biti dobro, ali radi se o zaista teškom, akutnom stanju opijenosti. Molim roditelje sve dece, koji znaju da su im deca na zabavama, da krenu prema svojoj deci, da ih preuzmu i odvedu njihovim kućama.“

U Gradu ne znaju ni za kakav program, mladi su sami organizovali okupljanja. Trenutno ih je najviše na Jarunu i Bundeku.

„Mi apsolutno nikakve veze nemamo sa njihovim organizovanjem, a naše službe će tamo biti sve do 8 sati. Molimo da ne dolazi do situacija u kojima moramo tražiti podatke o roditeljima i zvati ih da dolaze po svoju decu koja su u teškom stanju. Molimo ih da se sami pobrinu za to gde su im deca, provere da li je sve u redu“, kazala je Portolan Pajić za Radio Sljeme.

Pre dva dana Centar za zdravlje mladih i Gradski ured za zdravstvo objavili su istraživanje prema kojem je 90 odsto maloletnika probalo alkohol.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar