Foto: Shutterstock

Poslednja ikad snimljena fotografija jednogodišnjeg Nika Kartera pokazala je "skrivenu" opasnost u kojoj je bio u samo nekoliko trenutaka pre nego što je pao sa balkona na devetom spratu u Meksiku.

Dete se vidi kako stoji pored kliznih staklenih vrata sa pogledom na plažu Puerto Valjarta, sa jednom nogom koja visi preko ivice uskog balkona, na fotografiji koja je uključena u novu krivičnu smrtnu tužbu njegovih roditelja protiv hotela u kojem su boravili.

Sa njegove desne strane, nedostajala je prozorska ploča u nivou poda ispod ograde, bez ikakvih čunjeva, upozorenja ili trake za oprez da bi upozorili njegove roditelje – Džejmsa Kartera i Anastašiju Dubošinu – na opasnost.

Činilo se da su klizna vrata delimično blokirala balkon – ali su ostavljala dovoljno prostora da mališan može da prođe.

„Pošto su paneli jasni, nije bilo moguće da roditelji vidljivo razaznaju da jedan od panela nedostaje“, kaže se u njihovoj federalnoj tužbi u kojoj hotel optužuju za nemar i nedolično ponašanje.

„Opasnost je bila nevidljiva“, dodali su.

Tvrdi se da se Niko igrao na balkonu na devetom spratu 11. oktobra 2021, kada se provukao kroz staklenu ploču koja je nedostajala na balkonu.

„Niko je stajao ispred mene. Niste mogli da vidite da nedostaje staklena ploča. Gledao sam kako mi sin umire ispred mene”, rekao je njegov ožalošćeni tata za CBS 8.

Majka je u međuvremenu, pakovala užinu za porodicu, kada je čula kako njen muž vrišti od užasa.

„Anastasija je izašla kroz vrata hotelske sobe da bi Džejmsu i Nikou javila da je spremna, kada je iznenada začula užasan vrisak svog muža“, navodi se u tužbi.

„Niko je zakoračio na balkon između otvorenih kliznih vrata i dela ograde kome je nedostajala ploča i pao je sa više od 30 metara visine.

PROČITAJTE JOŠ:

„U deliću sekunde moj život je prešao iz svega u ništa“, rekla je majka o mučnom trenutku.

„Moj svet se raspao u komade u jednoj sekundi“, rekla je ona za San Dijego Union-Tribjun.

Ona je rekla da je Nikova smrt bila „tako besmislena i da je mogla da se spreči“, jer je Karter objasnio da su namerno odlučili da odsednu u pomenutom hotelu zbog njegove reputacije bezbednog okruženja pogodnog za porodicu.

„Rezervisali smo hotel jer smo mislili da će tamo postojati neki bezbednosni standardi, znate?“, rekao je otac za CBS 8.

Par kaže da sada želi pravdu za preranu smrt svog sina, koja se dogodila samo nekoliko nedelja pre njegovog drugog rođendana. Oni traže neutvrđen iznos odštete.

„Želimo da preuzmu odgovornost za ono što su uradili“, rekla je majka. „Zato što nijedan roditelj ne bi trebalo da prolazi kroz ono kroz šta mi prolazimo. To je tako bolno.”

Ona je dodala da se nada da će ugostiteljstvo tužbu shvatiti ozbiljno kao upozorenje da se osiguraju mere bezbednosti u hotelima.

BONUS VIDEO: Pucnjava u SAD

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar