Foto: Andrei Rublev's Museum / WillWest News / Profimedia, Youtube/Rossia, Alexander Shcherbak / TASS / Profimedia, XPOSUREUK / Backgrid UK / Profimedia

Iako se veći deo ruskih zvaničnika trenutno nalazi pod sankcijama, imovina u inostranstvu im je zamrznuta, a računi blokirani, njihova deca žive potpuno drugačije. Veći deo "dece Kremlja" školovao se u Zapadnim zemljama, gde i sada žive prilično luksuznim životom.

Elizaveta Peskova

Portparol Kremlja, dugogodišnji saradnik ruskog predsednika koji je na zapadu dobio nadimak „Putinov megafon“, našao se na meti sankcija brojnih zemalja.

Sjedinjene Države su nedavno sankcionisale Peskova, njegovu suprugu i dvoje odrasle dece iz dva prethodna braka, navodeći da porodica živi luksuznim načinom života koji nije u skladu sa platom državnog službenika Peskova. Najmanje dvoje njegove dece je odraslo u zapadnoj Evropi pre nego što su se kao odrasli vratili u Moskvu.

Elizabeta Peskova Foto:Alexander Shcherbak / TASS / Profimedia

Na osnovu podataka o imovini, postova na društvenim mrežama i baza podataka o prekršajima u saobraćaju, Fondacija za borbu protiv korupcije je takođe otkrila da Peskovljena sadašnja, bivša supruga i deca poseduju luksuzna vozila i kuće od više miliona dolara širom sveta, uključujući Rusiju i Francusku.

Elizaveta Peskova (24) izazvala je buru na društvenim mrežama zbog objavama o luksuznom načinu života. Ona nikada nije krila da voli život u Evropi, jer se tamo oseća bolje, a ruski obrazovni sistem jednom prilikom nazvala je „pravim paklom“.

Nedavno se otvoreno suprotstavila očevim stavovima, kada je na društvenim mrežama objavila poruku u kojoj osuđuje rat u Ukrajini.

Yelizoveta Peskova Foto:printscreen/instragram/stpellegrino

Peskova se obrazovala u Parizu, nakon čega je stažirala u komapaniji „Louis Vuitton“, a stekla je diplomu iz marketinga.

Polina Kovaleva

Na udaru zapadnih zvaničnika našao se i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, ali i njegova porodica.

Njegova ćerka Katerina Lavrova studirala je u Londonu i Njujorku, gde je i živela 17 godina.  Mnogo veću pažnju javnosti izazvala je ćerka njegove sadašnje partnerke.

Polina Kovaleva živi u Londonu, gde poseduje stan vredan 5,8 miliona dolara u jednom od najskupljih kvartova.

Foto:printscreen/instagram polina kovaleva

Fondacija za borbu protiv korupcije otkrila je da je Kovaleva kupila stan u Kensingtonu kada je imala 21 godinu. Kovaleva se nedavno našla pod sankcijama Velike Britanije upravo zbog nepoznatog porekla novca kojim raspolaže i veze sa Putinovim šefom diplomatije.

Pored luksuznog stana, Polina se kreće u najskupljim restoranima u Londonu, nosi dizajnersku odeću i često prikazuje luksuzna putovanja.

POGLEDAJTE JOŠ:

Marija Voroncova i Katerina Tihonova

I ćerke samog Vladimira Putina provele su deo života van Rusije. Starija sestra, Marija Voroncova udata je za holandskog biznismena Jorita Fasena, sa kojim živi u njegovoj rodnoj zemlji.

Katarina Tihonova vodi kompaniju „Inopraktika“ i zamenik je direktora Instituta za matematička istraživanja složenih sistema pri Moskovskom državnom univerzitatu. Sam naučni centar vredan je 1,7 milijardi dolara, a Katerina je doktorirala fiziku i matematiku.

Za milijardera Kirila Šamalova, sina Nikolaja Šamalova suvlasnika banke Rusije, udala se 2013. godine, a mediji su pisali da se par razveo 2018. godine.

Sva dešavanja iz Ukrajine možete pratiti u našem blogu uživo.

BONUS VIDEO Predaja ukrajinskih vojnika u Marijupolju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare