Miodrag Daka Davidović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Lider Narodnog pokreta Miodrag Daka Davidović prokomentarisao je aktuelna dešavanja u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, među kojima je i smena sveštenika Gojka Perovića sa funkcije rektora Cetinjske bogoslovije. Ocenio je da je degradirano "sve što je mitropolit Amfilohije gradio".

„Blokiraju me sveštenici, brišu me iz prijatelja tobože vernici koji o veri i o Crkvi pojma nemaju. Šta je sledeće, hoćete li da me isključite iz Crkve? Samo napred, Hrista u meni da isključite ne možete. Glas istine u meni da isključite nećete. I ne zovite me na poslušenje. Ja da gledam kako Hristovu Crkvu rastaču i ponižavaju i da ćutim, neću. Đurović vam je dostojan i nepogrešiv, a Gojko Perović nedostojan“, upitao je Davidović.

Tvrdi da je Amfilohije jedino reagovao kad je sveštenstvo primilo predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prisustvuje Saboru.

„On je bio jedini koji je sačuvao dostojanstvo Crkve, jer to je skandal da neko sa strane prisustvuje Saboru. Godinama gledate kako nam izdaje i prodaje Kosovo i ćutite. Podilazite mu. Još ga i ordenjem kitite. Šta je sa Pećkim Svetosavskim Tronom? Kad ćete tamo da ustoličite patrijarha? Naravno nikad, jer ne da Vučić, iako bi vi to hteli. Delite ordenje i kusom i repatom. Nema ko nije dobio orden od Crkve, a uglavnom ih delite izdajnicima srpske zemlje i Kosova. Sve ste Amfilohijevo uništili i degradirali, od 30 godina njegovog nasleđa sve rastočili. Amfilohije mu zabrani da dolazi u Crnu Goru, kad Amfilohije umre vi ga dovedoste. I nemojte narod da optužujete za podele i raskole, jer podele u politici prave političari, a u Crkvi velikodostojnici. I ne svaljujte ovo na narod, ovo ste vi uradili i vi odgovarajte Bogu kako je ko radio“, napisao je Davidović na Fejsbuku.

BONUS VIDEO: Marko Milačić o protestima na Cetinju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare