Foto: Vijesti/Svetlana Mandić

Na današnjim predsedničkim izborima u Crnoj Gori, do osam sati glasalo je 2,9 odsto, odnosno 15.480 upisanih birača.

Prema podacima Centra za demokratsku tranziciju (CDT), na severu zemlje je u ranim jutarnjim časovima glasalo 2,3 odsto birača, u centralnoj regiji 3,6, a na jugu 2,2.

To je ista izlaznost kao i u prvom krugu predsjedničkih izbora održanim 19. marta, pišu Vijesti.

Dešavaju se i prve nepravilnosti.

CeMI je saopštio da je na biračkom mestu 25A u Podgorici birač koristio telefon na biračkom mestu slikajući glasački listić, što je povreda odredbi o tajnosti glasanja iz člana 69a i suprotno članu 71a Zakona o izboru odbornika i poslanika kojim je zabranjena upotreba elektronskih uređaja za komunikaciju u prostoriji za glasanje.

„Nakon upozorenja Biračkog odbora, birač je nasrnuo na članove BO i otvorio glasačku kutiju. Policija je izašla na biračko mjesto“, saopšteno je iz CeMI-ja.

Podsećamo, u današnjem, drugom krugu predsedničkih izbora učestvuju aktuelni predsednik i lider Demokratske partije Socijalista (DPS) Milo Đukanović i zamenik predsednika Pokreta Evropa sad Jakov Milatović.

PROČITAJTE JOŠ

Biračka mesta otvorena su od 7 do 20 sati, a na njima pravo glasa ima 542.154 građana.

Prvi krug izbora održan je 19. marta, kada je učestvovalo sedam predsedničkih kandidata, ali niko nije osvojio potrebnu većinu glasova, odnosno više od 50 odsto.

Prema privremenim rezultatima Državne izborne komisije (DIK), Đukanović je osvojio 35,37 odsto glasova, a Milatović 28,92.

Takođe prema podacima ove institucije, izlaznos u prvom krugu bila je 64 odsto.

BONUS VIDEO Žestoka rasprava crnogorskih predsedničkih kandidata u završnom TV duelu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar