Foto: Narodni pokret Crne Gore/Promo

Lokalni izbori u Nikšiću, prema rečima Miodraga Dake Davidovića, lidera Narodnog pokreta, ne mogu biti regularni. On je na konferenciji za medije govorio o predstojećimm izborima, kao i o pokušaju atentata na njega i vladiku Joanikija, koji se dogodio u decembru 2019. godine. Pred novinarima je istakao kako iza tog atentata stoji Aleksandar Vučić.

PROČITAJTE JOŠ:

„Atentat na mene i episkopa Joanikija je izvela grupa koja je izvršila, prema srpskoj štampi, mnoga nedela. Ta je grupa uzrok mnogih nesreća, a organizator je Aleksandar Vučić. Istu noć kada je bio atentat rekao sam da me izvršioci ne zanimaju, da ću sa njima piti kafu“, rekao je Daka Davidović.

„Mene interesuju nalogodavci. Jedan od nalogodavaca po tvrđenju uhapšenih ljudi, koji su njegovi pajtosi, su sve ovo priznali. Koliko je još bilo nalogodavaca vrlo brzo ćemo saopštiti“, tvrdi Davidović.

Foto: Narodni pokret Crne Gore/Promo

Zbog toga je, kazao je zvaničnik Narodnog pokreta, Vučić napisao 853 pamfleta i angažovao 467 botova, dovezao tri šlepera „najogavnijih postera preko ilegalnih prelaza“ i pokazao se „kao najveći drumski razbojnik“.

„Pošto je uneo zlu krv među kosovske Srbe i uveo u najveću moguću pogibiju, prešao je na Republiku Srpsku. Tamo je do krvi zavadio Stanivukovića, Šarovića i Ivanića, sa predsednikom Dodikom. Ostala je tom zlotvoru da zavadi nas Srbe u Crnoj Gori“, optužio je Davidović. On je dodao i da je cilj Vučića da „zacari među svim Srbima“.

Tvrdi da je „Neksanu“ „oteta“ građevinska dozvola i da je to uradio Goran Vesić i da je Vučiću glavna tema na Odboru SNS-a bila – kako uništiti Narodni pokret.

Foto: Narodni pokret Crne Gore/Promo

„Jedina slobodna oaza u čitavoj opštini i Crnoj Gori je Narodni pokret. Sve su ostalo sluge i tuge koje čekaju da im neko kaže ‘Postupi po naređenju’. Mala je ova zemlja – svi sve znamo, a mi jedini imamo Isusa Hrista iznad sebe, tvorca kome smo spremni verno da služimo“, rekao je on.

„Narodni pokret su krstili episkopi, a znak su nacrtali monasi.ova država nije država. Ovo je protektorat. Izbori nisu i ne mogu biti regularni. Da bi država bila država ona bi zabranila ovoliko mešanje i ovoliki haos koji se u bestidnoj kampanji vodi protiv mene i Narodnog pokreta“, kazao je Davidović.

Naveo je da tu kampanju protiv njega vodi Aleksadar Vučić.

„Zamislite članove Agencije za medije iz DPS-a su glasali da se ova kampanja nastavi a kukaju kako im državu uništi Srbija. Velika koalicija DPS-a i Demokratskog fronta, zajedno ruši Krivokapića. To su svačije sluge i tuge, samo je pitanje cene za koju će se to raditi“, tvrdi Davidović.

Foto: Narodni pokret Crne Gore/Promo

Istakao je da ako se nastavi mešanje Vučića, da oni neće poštovati izbornu tišinu. Naveo je da će onda protestovati na novom trgu Svetog Vasilija Ostroškog i u subotu i u nedelju i svaki naredni dan.

„Ovaj bezobrazluk ili se mora zaustaviti ili ćemo mi voditi kampanju na naš način“, dodao je Daka Davidović.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare