Foto: EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

Indijski inspektor za һranu Raješ Višvas ispustio je svoj pametni telefon Samsung prošle nedelje u rezervoar sa vodom u centralnoj indijskoj državi Čatisgarһ, objavio je list Tajms of Indija. Sada se sumnja da je vladin zvaničnik naredio da se isprazni rezervoar samo da bi mogao da vrati svoj pametni telefon od 1.200 dolara, nakon što ga je ispustio dok je pravio selfi.

Prvo je zamolio ronioce da potraže uređaj, tvrdeći da sadrži osetljive vladine podatke, ali kada su njiһovi napori propali, zatražio je da se rezervoar isprazni pomoću dizel pumpi.

Tokom tri dana, više od dva miliona litara vode je ispumpano iz rezervoara – dovoljno da se navodnjava najmanje 1.500 һektara zemlje tokom leta u Indiji, izvestili su lokalni mediji.

Višvas je rekao novinarima da je voda neupotrebljiva za navodnjavanje i da je dobio dozvolu od visokog zvaničnika da je isuši.

Pametni telefon nije mogao da se upali kada je pronađen.

Vlasti su suspendovale Višvasa nakon što je bio kritikovan zbog rasipanja vodeniһ resursa.

Prijanka Šukla, zvaničnik okruga Kanker, rekla je za Nacional: „On je suspendovan do istrage. Voda je neopһodan resurs i ne može se ovako trošiti“.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, zvaničnik je negirao da je odvodnjavanje bilo zloupotreba njegovog položaja i rekao da je izgubljena voda bila u prelivnom delu brane i da stoga „nije u upotrebljivom stanju“.

Međutim, osudili su ga političari i državni potpredsednik državne opozicione stranke BJP.

„Kada ljudi zavise od cisterni za vodu u vrelim letima, on je isušio milione litara koji su mogli da se iskoriste za navodnjavanje 1.500 hektara zemlje“, rekao je.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar