Željka Cvijanović Foto:F.Z./N1

Srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas da je kandidatski status BiH za učlanjenje u EU dobra vest za BiH, za građane i Republike Srpske i FBiH.

Cvijanović je u izjavi za Srnu naglasila da je to pitanje o kojem je na političkom planu postojalo jedinstvo svih političkih partija, te da je EU uvek bila strateški cilj.

Ocenila je da se to moglo dogoditi i pre nekoliko godina jer je uverena da se po osnovu onoga što je učinjeno kandidatski status mogao desiti i ranije.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ali razumemo da je ovo jedna politička odluka EU koja je u nekim novim geopolitičkim okolnostima, globalno gledajući, procenila da to treba da se desi sada i da BiH dobije kandidatski status“, istakla je Cvijanović.

Ona smatra da je kandidatski status i dodatna obaveza za sve vlasti u okviru BiH uz određeno koordinisano kretanje i ispunjavanje obaveza koje pripadaju pojedinim nivoima vlasti prema njihovim ustavnim nadležnostima.

„To će svakako biti i jedan od orijentira kada je reč i o dogovoru za formiranje vlasti na nivou BiH. Danas se poklapa i sporazum o formiranju vlasti na nivou BiH i kandidatski status, tu ima i neke simbolike, jer oboje može da bude životno važno za naše građane“, naglasila je Cvijanovićeva.

BONUS VIDEO: Šta Dodik očekuje od Beograda
.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar