Foto: Lauderdale County Sheriff / Zuma Press / Profimedia

Bivša čuvarka u zatvoru u Alabami Viki Vajt preminula je od povreda nakon što su ona i zatvorenik Kejsi Vajt uhapšeni u Indijani ranije u ponedeljak, rekao je za CNN šerif Dejv Veding. Sumnja se da je Viki pomogla Kejsiju da pobegne iz zatvora, nakon čega je usledila potera koja je privukla veliku pažnju američke javnosti.

Viki Vajt je hospitalizovana sa povredama koje je sama sebi nanela vatrenim oružjem, nakon što je privedena posle potere u Indijini, rekla je američka policija za CNN. Njene rane su bile „veoma ozbiljne“, rekao je Veding.

Prema rečima širifa Rika Singltona iz Alabame, odakle je par – koji nije u srodstvu – pobegao 29. aprila, nijedan policajac nije pucao na njih.

Bekstvo trajalo 11 dana

Njihovo bekstvo koje je počelo u zatvoru u Alabami trajalo je 11 dana, a oni su za to vreme prošli kroz četiri američke savezne države. Pre nego što je potera usledila, policajci su primetili Viki Vajt kako izlazi iz hotela sa perikom, kaže američki maršal Met Kili. Zatim su ona i Kejsi Vajt ušli u automobil i odvezli se.

Foto: Alabama.com / Zuma Press / Profimedia

Navodi se da je par bio u dostavnom vozilu, da je Kejsi vozio, dok je Viki bila na suvozačevom sedištu. Tada su doživeli nesreću. Policajci su izvukli Kejsija iz vozila, dok je Viki ležala unutra sa ranom od metka u glavi. Ona je odmah prevezena u bolnicu, ali je kasnije preminula.

Iako nije zvanično otkriveno kakva je težina povreda policajke, američki mediji pišu da se ubila svojim oružjem.

Ona je ugledna građanka, a on robijaš koji služi kaznu od 75 godina

Američki mediji navode da je ona bila uzorna javna službenica, koja je imala sređen život. On je sa druge strane bio robijaš koji bi još dugo robijao u zatvoru. Viki je pomogla Kejsiju da pobegne iz zatvora 29. aprila, gde je skužio kaznu od 75. godina. Ona je bila zadužena za nadzor transfera zatvorenika, pa nije bilo teško da robijaša izvede iz zatvora.

Foto: UPI / Alamy / Alamy / Profimedia

Postoje video snimci na kojima se vidi kako Viki izvodi Kejsija i pomažemo da uđe u policijskoj vozilo pod izgovorom da ga vozi na sud na veštačenje. Potom je na parkingu tržnog centra zamenila automobil kako bi lakše pobegli.

Mediji pišu da je Viki sa računa podigla oko 90.000 dolara koje je dobila od prodaje kuće i odeće za svog prijatelja.

PROČITAJTE JOŠ:

„Biće sam u ćeliji, znao sam da ćemo ih uhvatiti“

Šerif Singlton je rekao da će Kejsi Vajt biti vrećen u Alabamu. Zatvorenik se suočava sa optužbama za ubistvo.

„Biće sam u ćeliji. Ostaće u lisicama i okovima dok je u toj ćeliji. Ako bude hteo da me tuži za kršenje gađanskih prava, neka bude. Neće izaći više iz tog zatvora, uveravam vas“, rekao je on.

Istakao je da je uvek očekivao ovakav ishod.

„Znao sam da ćemo ih uhvatiti. Bilo je samo pitanje vremena. Ovo bekstvo je očigledno bilo dobro planirano i proračunato“, dodao je.

BONUS VIDEO: Tornado protutnjao kroz Kentaki

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar