Foto: Pavel Lisitsyn / Sputnik / Profimedia

Još jedan ruski tajkun umro je pod misterioznim okolnostima, što je ukupno peti takav slučaj od početka invazije na Ukrajinu krajem februara. Reč je o milijarderu Aleksandru Subotinu (43), bivšem izvršnom direktoru energetskog giganta "Lukoil".

Izvor iz policije rekao je da je preliminarni uzrok smrti Subotina srčani zastoj, međutim mediji pišu da je milijarder navodno tražio pomoć šamana da „izleči mamurluk“.

Oligarh, koji je bio vlasnik brodarske kompanije, navodno je tretiran otrovom za žabe, koji mu je stavljen u rez koji je napravljen na njegovoj koži. Ubrzo potom, doživeo je srčani udar, nakon čega je dobio lek za smirenje od valerijane, prenosi Dejli mejl.

Sledećeg jutra mrtvog su ga pronašli šamani Magua Flores (pravo ime Aleksej Pindjurin) i Tina Kordoba (pravo ime Kristina Teihrib), prema navodima lokalnih medija.

Par je navodno lečio klijente tako što priziva duhove, žrtvuje životinje i kupa ih u krvi petlova, a prošle godine optuživani su da su zlostavljali šminkerku i blogerku tokom putovanja u Meksiko.

Istražiteljima su rekli da je Subotin bio prijatelj i negirali su da su ga povrgavali šamanskim ritualima za novac. Subotin je pronađen mrtav u podrumu kuće šamana u Mitiščiju, gradiću severno od Moskve, piše ruska agencija TASS.

Kako pišu ruski mediji, milijarder je otišao kod šamana u stanju „teške opijenosti drogom i alkoholom“.

Subotin je bio član upravnog odbora „Lukoil Trejding Hausa LLC“, a zatim je postao vlasnik „Nove transportne kompanije (NTK)“ na obali Finskog zaliva. Njegov brat Valerij, koji takođe ima vodeću poziciju u „Lukoilu“, predvodio je kompaniju 2020. godine.

Četiri misteriozne smrti ruskih moćnika

Smrt Subotina jedna je u nizu misterizonih smrti tokom poslednjih nekoliko nedelja među poslovnim ljudima u Rusiji. Putinovi kritičari smatraju da bi ovi slučajevi mogli da budu ubistva.

Ruski mediji pisali su i o smrtima četvorice milijardera i rukovodioca koji su povezani sa ruskim gasnim i naftnim gigatnom „Gaspromom“, a koji su umrli u periodu nakon što su ruske trupe napale Ukrajinu.

PROČITAJTE JOŠ:

U prvom slučaju, u pitanju je milioner Vladislav Avajev (51), zvaničnik Kremlja koji je ubio ženu i ćerku, a onda je sebi oduzeo život. Bio je na rukovodećoj poziciji u „Gasprombanci“ koja je osnovana da služi „Gaspromu“.

Potom je nekoliko dana kasnije, Sergej Protosenja je pronađen obešen u Španiji nakon što je navodno sekirom ubio suprugu Nataliju i ćerku tinjedžerku Mariju. Bio je zamenik predsednik „Novateka“, kompanije koja je bliska Kremlju.

Aleksandar Tjulakov, zvaničnik „Gasproma“, pronađen je mrtav dan nakon što je počeo ratu u Ukrajini, a telo je otkrila njegova ljubavnica. On je nađen obešen u svom luksuznom stanu. Izveštaji kažu da je teško pretučen pre nego što je „sebi oduzeo život“.

U istom stambenom naselju tri nedelje ranije pronađen je mrtav šef transporta „Gasprom Investa“. Imao je vešestruke ubodne rane i nađen je na podu kupatila u lokvi krvi.

BONUS VIDEO: Parada pobede u Moskvi i govor Vladimira Putina

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar