Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

SAD su prijavile najveći broj smrtnih ishoda od koronavirusa u jednom danu od početka epidemije, oko 3.900. Ostaje da se vidi kakav će efekat na širenje zaraze imati ovonedeljna okupljanja hiljada Trampovih pristalica u Vašingtonu, od kojih većina nije nosila maske.

Juče, u danu kada su desetine pristalica odlazećeg američkog predsednika Donalda Trampa upale u Kongres SAD i nakratko sprečile poslanike da potvrde pobedu kandidata demokrata Džozefa Bajdena na izborima, u zemlji je registrovano 3.865 umrlih od koronavirusa.

Svaka američka savezna država beleži rast skoka broja zaraženih i umrlih, a naročito je teško pogođena Kalifornija, gde su bolnički kapaciteti popunjeni.

Ostaje da se vidi kakav će efekat na širenje zaraze imati ovonedeljna okupljanja hiljada Trampovih pristalica u Vašingtonu, od kojih većina nije nosila maske.

Od koronavirusa je širom sveta umrlo oko 1,9 miliona ljudi, od kojih više od 360.000 u SAD.

Decembar je bio mesec u kojem je u SAD bilo ubedljivo najviše smrtnih ishoda od koronavirusa, a stručnjaci upozoravaju da bi januar mogao da odnese još više života zbog porodičnih okupljanja i putovanja tokom praznika.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar