Zdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić Foto: Savo PRELEVIC / AFP / Profimedia

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić zatražio je od predsedavajućeg Skupštine Crne Gore Strahinje Bulajića da za 5. jun zakaže sednicu na kojoj bi se birala prelazna vlada. Njegov zahtev upućen je nakon što je šef poslaničkog kluba „Crno na belo“ Miloš Konatar danas rekao da je 46 poslanika odlučilo da za 28. april na Cetinju sazove sednicu parlamenta, na kojoj će se birati nova vlada.

Krivokapić je u dopisu Bulajiću, koji ima Portal RTCG, naveo da bi jedina tačka dnevnog reda bila „rekonstrukcije vlade – prelazna vlada“.

To je obrazložio činjenicom da su sve većinske partije u Skupštini zahtevale da se prelaznom vladom reši politička kriza u državi.

„Jedino demokratsko rešenje za izlazak iz političke krize su vanredni parlamentarni izbori koje bi pripremila prelazna vlada. Ujedno, ovaj zahtev predstavlja sprečavanje neustavnog pristupa – izglasavanja manjinske vlade i time obezbeđuje mir, sigurnost i pomirenje, kao i očuvanje demokratskih tekovina“, naveo je Krivokapić.

Njegov zahtev upućen je nakon što je šef poslaničkog kluba „Crno na belo“ Miloš Konatar danas rekao da je 46 poslanika odlučilo da za 28. april na Cetinju sazove sednicu parlamenta, na kojoj će se birati nova vlada.

BONUS VIDEO: Kada će Crna Gora dobiti 43. Vladu?


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar