Avion ilustracija Foto:Shutterstock

Crna Gora je odlučila da zatvori vazdušni prostor za ruske avione. Podgorica se tom odlukom pridružila državama članicama Evropske unije koje su 27. februara zatvorile vazdušni prostor za avio saobraćaj sa Rusijom, kao odgovor na njenu invaziju na Ukrajinu.

Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) saopštilo je da je odluku na njegov predlog donela Agencija za civilno vazduhoplovstvo.

Redovan i čarter avio saobraćaj nije bio dozvoljen ni prošle godine zbog kovid mera Rusije, navelo je Ministarstvo kapitalnih investicija.

Ranije danas ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore proglasilo je diplomatu Ambasade Ruske Federacije akreditovanog u Crnoj Gori, Viktora Antipina personom non grata.

Formalna nota o ovoj odluci, u kojoj je naveden rok od 72 sata o napuštanju teritorije Crne Gore, uručena je ambasadoru Ruske Federacije.

“Razlog za donošenje ove odluke je procena relevantnih bezbednosnih organa u Crnoj Gori o aktivnostima ruskog diplomate koje su u suprotnosti sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima”, zaključuju u MVP.

Sva dešavanja iz Ukrajine pratite iz minuta u minut u našem blogu uživo Nova.rs.

BONUS VIDEO: Kijev u plamenu posle još jednog napada ruske vojske

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare