Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIĆ

Crnogorski Savet za odbranu i bezbednost danas je na telefonskoj sednici doneo odluku o angažovanju pripadnika vojske na obezbeđenju fizičke zaštite objekata u kojima se sprovode mere karantina, koje je počelo od danas.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović predsedavaće sutra sednicom Saveta za odbranu i bezbednost, na kojoj će posebnom tačkom dnevnog reda biti predviđeno razmatranje informacije o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i preduzetim merama na sprečavanju širenja virusa COVID-19.

U Crnoj Gori je potvrđeno još šest novih slučajeva zaraze koronavirusom – pet iz postojećih kontakata, a jedan novi, čime je broj obolelih porastao na osam, saopštio je Institut za javno zdravlje.

Ministarstvo zdravlja objavilo je naredbu o novim privremenim merama na zaštiti građana od širenja koronavirusa i više preporuka mkojom je, između ostalog, zabranjen rad većine trgovinskih objekata, a obustavlja se taksi prevoz.

Zabranjen je rad trgovinskih objekata, osim apoteka i objekata i prodavnica hrane, pića, sredstava za higijenu, kao i trgovina za prdaju motornim goriva, građevinskih proizvoda, sredstava za zaštitu i prihranu bilja i sadnog materijala, proizvoda za ishranu i lečenje životinja.

Vlada Crne Gore upozorila je da nepoštovanje donetih mera podleže krivičnoj odgovornosti.

Grad Podgorica je, u cilju spečavanja širenja virusa korona, doneo privremene mere koje podrazumevaju zaključavanje parkova i park šuma kojima gazduje gradsko preduzeće Zelenilo, a ranije su zaključani parkovi u okviru kojih se nalaze dečja igrališta.

„Ovim merama želimo da istaknemo koliko je, u ovom trenutku, važno da građani ostanu kućama i na sigurnom. Ova mera važiće od 17 časova danas do prestanka naredbe Vlade Crne Gore“, navode iz gradske uprave Podgorice.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram