Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIĆ

U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata umrlo 13 osoba od posledica koronavirusa, što je najviše u jednom danu od početka pandemije. Zbog velikog broja zaraženih, Nacionalno koordinaciono telo uvelo je policijski čas na teritoriji cele Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Instituta za javno zdravlje, u protekla 24 časa registrovan je 601 slučaj infekcije. Najstarija osoba ima 92 osobe, najmlađa 43.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid-19 infekcijom od početka juna  iznosi 368, a od početka godine 377.

Pročitajte još:

Nacionalno kordinacino telo odlučilo je danas da na teritoriji cele Crne Gore uvede policijski čas od 21 do pet sati ujutro kao i da vikendom od petka u ponoć do nedelje u ponoć zabrani međugradski saobraćaj. Istovremeno je dozvoljeno otvaranje ugostiteljskih objekata u opštinama u kojima su bili zabranjeni, nakon što su protestovali i najavili da će otvoriti lokale.

Među merama je i ona da se najviše četiri osobe mogu kretati zajedno na otvorenom prostoru, zatim zabranuju se verski skupovi, saučešća, svadbe, sva privatna okupljanja i proslave (rođendani, krštenja i druga slavlja). Zabranjena su i posećivanja u stambenim objektima za lica koja nisu članovi istog domaćinstva.

Dozvoljeni su obredi u religijskim objektima bez prisustva vernika.

Rad svih ugostiteljskih objekata biće od sedam do 20 časova. Gosti će morati da nose maske i u otvorenom i zatvorenom delu osim kada direktno konzumiraju piće. Obavezno je postavljanje pleksiglasa izmedju stolova, za stolom najviše mogu biti četiri osobe a između stolova mora biti razmak od dva metra.

Mere, kako je saopšteno na konferenciji za medije, važe do 1. decembra.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar