Foto: ekatastar.me

Uprava za katastar i državnu imovinu počela je sa upisima zamrznute imovine ruskih državljana u Crnoj Gori. Do sada je upisana jedna zamrznuta imovina u Budvi, dok je u toku upravni postupak za još jednu na Žabljaku. Ovo se navodi u dokumentu objavljenom na sajtu Vlade, a kao odgovor na zahtev Akcije za socijalnu pravdu, koja je tražila listu svih državljana Rusije u odnosu na koje je doneta odluka o zabrani raspolaganja njihovom imovinom, odnosno kojima je zamrznuta imovina koju poseduju u Crnoj Gori.

“Imajući u vidu odluke o uvođenju restriktivnih mjera, saglasno svojim nadležnostima, Uprava za katastar i državnu imovinu izvršila je upis zabilježbe ograničenje raspolaganja i sticanja sredstava i/ili druge imovine (zamrzavanje): Opština Budva – Bashirov Mart, KO Bečići, LN 432; Opština Žabljak – u toku je upravni postupak za jedno lice i do konačnog završetka postupka, podatke ne možemo dostaviti”, naveo je direktor ove uprave Koča Đurišić.

Podsećamo, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić saopštio je 10. juna da su zamrznute 44 nekretnine u Crnoj Gori, čiji su vlasnici ruski državljani.

Zamrzavanje je sprovedeno po osnovu Odluke o uvođenju međunarodnih restriktivnih mera protiv Rusije zbog vojne agresije na Ukrajinu.

***

BONUS VIDEO: Uprava policije Crne Gore objavila snimak policijske akcije Florida

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare