Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je danas da odluka predsednika Mila Ðukanovića da nekoliko zakona, među kojima je i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o slobodi veroispovesti, vrati Skupštini na ponovno odlučivanje, najbolje pokazuje kako proces kohabitacije funkcioniše u praksi.

„Đukanović ne dozvoljava mirnu tranziciju vlasti u Crnog Gori i nastavlja u višegodišnjem maniru da Crnu Goru tretira kao svoj feud. Osim što krši Ustav, zakone ove zemlje, Ðukanović se igra građanima, njihovom imovinom i pravima koja proističu iz Ustava“, naveo je Krivokapić na Tviteru.

Udarom na bankarski sektor i male privrednike, predsednik Crne Gore nam poručuje da ga nije briga za državu ukoliko neće biti njen vlasnik, rekao je premijer Krivokapić.

Pročitajte još:

Ðukanović je danas vratio na ponovno odlučivanje zakone koje je donela Skupština na sednici 29. decembra 2020. godine, a među njima su Zakon o izmenama i dopunama Zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, kao i Zakon o izmeni Zakona o radu, Zakon o izmenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i nameštenicima i drugi.

Đukanovićeva odluka je ipak bila očekivana, budući da je iz njegove stranke DPS još ranije rečeno da predsednik neće potpisati izmene zakona o SPC.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar