Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore su, od poslednjeg preseka, završile PCR analizu 638 uzorka na novi koronavirus, od kojih je registrovano 187 novih pozitivnih slučajeva. Najavljena je stroža kontrola poštovanja mera, na lokalnom i na nacionalnom nivou.

Prijavljena je smrt kovid-19 pozitivnog pacijenta iz Pljevalja, koji je lečen u Kliničkom centru Crne Gore, prenosi RTCG.

U poslednja 24 sata prijavljen je oporavak 132 pacijenta.

„U toku je statistička i epidemiološa obrada rezultata uzoraka koji su poslati na laboratorijsku obradu u Nemačku. Trenutno se radi uparivanje laboratorijskih šifara – barkodova sa imenima pacijenata kao i unošenje rezultata u laboratorijski informacioni sistem“, saopšteno je iz IZJZ.

Ukupan broj aktivnih slučajeva kovid-19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 2.635, ne uzimajući u obzir novopozitivne koji su dijagnostikovani u Nemačkoj i čija je statistička obrada u toku.

„Zbog velikog broja pristiglih rezultata, tokom sutrašnjeg dana očekuje se dalji rast broja aktivnih slučajeva“, navode iz IZJZ.

Kako piše portal CdM, uslediće striktna kontrola javnih površina, objekata i nošenja zaštitnih maski.

“Ono na čemu ćemo posebno insistirati kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou jeste dosledno poštovanje svih mera” rekao je nakon sastanka sekretar Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje Prestonice Cetinja Dejan Lučić.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom je 7.898.

Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa kovid-19 infekcijom od početka juna iznosi 125, a od početka godine 134.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar