Foto: Savo Prelević/Vijesti

Crna Gora izručila je Rusiji bivšeg šefa odeljenja za implementaciju i informacione tehnologije u Agenciji za poravnanje i kreditni sistem Sergeja Ipatova, koji je optužen za prevaru, potvrdila je Uprava policije Crne Gore za portal RTCG. Vest o izručenju preneli su agencija Interfaks i drugi ruski mediji, a iz crnogorske policije saopšteno je portalu RTCG da je Ipatov izručen ruskim vlastima.

Ipatov je, prema navodima istražitelja, od aprila 2014. do jula 2016. godine, kao šef odeljenja za implementaciju i informacione tehnologije Agencije za bankovno poravnanje i kreditni sistem, „sa saučesnicima na prevaru ukrao sredstva banke u iznosu većem od milion rubalja. “

Predstavnica Ministarstva unutrašnjih poslova Rruske Federacije Irina Volk objasnila je novinarima da je Ipatov, zajedno sa ostalim zaposlenima u finansijskoj instituciji, sistematski unosio netačne podatke u elektronsku bazu bankarskih transakcija.

Komentarišući izručenje Ipatova Ruskoj Federaciji zvanični predstavnik Generalnog tužilaštva Andrej Ivanov rekao je Interfaksu da je „očigledno, nakon govora generalnog tužioca Ruske Federacije Igora Krasnova u Minsku, situacija počela da se menja“.

Ivanov je u junu u Minsku naveo da su Nemačka, Velika Britanija, Italija, Litvanija, Poljska, Hrvatska, Crna Gora, Češka i Estonija „iz političkih razloga odbile da Rusiji izruče osobe koja su optužene, uključujući i one za koje se tvrdi da su počinile posebno teške zločine“

BONUS VIDEO: Hapšenje Anastasije Vasiljeve u Rusiji

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar