Herceg Novi Crna Gora Montenegro
Herceg Novi Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Crna Gora će donirati Ukrajini određene količine zaštitne opreme, prvenstveno zaštitne prsluke i balističke šlemove, dogovoreno je na sastanku crnogorskih vojnih vlasti sa ukrajinskim diplomatama u Podgorici. Osim te pomoći izneta je i mogućnost doniranja suvih obroka za stanovništvo Ukrajine.

Na sastanku je razgovarano o modalitetima podrške koju Ministarstvo odbrane i Generalštab Vojske Crne Gore mogu da ponude Ukrajini , prenosi RTCG.

Sagovornici su se dogovorili da se doniraju određene količine zaštitne opreme, prvenstveno zaštitnih prsluka i balističkih šlemova, a osim te pomoći izneta je i mogućnost doniranja suvih obroka za stanovništvo Ukrajine.

Podsetimo, Crna Gora se pridružila svim restriktivnim merama Evropskog saveta protiv Rusije a pokrenula je i proceduru za donošenje odluke o zatvaranju vazdušnog prostora za ruske avione.

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) koja je državna agencija za pružanje usluga vazdušne plovidbe civilnim i vojnim korisnicima u vazdušnom prostoru Srbije, Crne Gore i delu neba iznad Jadranskog mora saopštila je da je nadležnost nad vazdušnim prostorom svake pojedinačne države osnivača agencije regulisana zakonima te države i pripada njenoj vladi.

Sva dešavanja u Ukrajini pratite iz minuta u minut na našem blogu uživo Nova.rs.

***

BONUS VIDEO: Porodilište u Harkovu 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar