Foto: Shutterstock/Alexandros Michailidis

Međuvladina konferencija EU – Crna Gora na kojoj bi poglavlje i zvanično trebalo da bude otvoreno biće održana u utorak 30. juna na nivou ambasadora.

Stalni ambasadori zemalja članica Evropske unije u Briselu potvrdili su odluku o otvaranju poglavlja 8 – Konkurencija sa Crnom Gorom, saznaje dopisnik TVCG u Briselu.

Međuvladina konferencija EU – Crna Gora na kojoj bi poglavlje i zvanično trebalo da bude otvoreno biće održana u utorak 30. juna na nivou ambasadora, prenosi portal RTCG.

Prethodno su se predstavnici 27 zemalja članica u Radnoj grupi Savjeta EU za proširenje (COELA) u utorak pozitivno izjasnili o otvaranju poslednjeg pregovaračkog poglavlja sa Crnom Gorom, pišu Vijesti.

Odluka o otvaranju pregovaračkog poglavlja 8 sa Crnom Gorom donesena je tokom poslednje nedelje hrvatskog predsedavanja Savetom EU, koje će od 1. jula preuzeti Nemačka.

Poglavlje 8, Konkurencija je jedno od najzahtevnijih pregovaračkih poglavlja koje se uvek otvara i zatvara među poslednjima, navedeno je na zvaničnom sajtu Kancelarije za evropske integracije Crne Gore.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare