Buča Foto:EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Uprkos tome što Rusija nastavlja da poriče odgovornost za bilo kakav pokolj u Buči koja se nalazi nedaleko od Kijeva, ruska vojna vozila i snage su viđeni na ulici u Buči u blizini tela civila, što kako CNN tvrdi pokazuje novi snimak iz drona koji su oni ekskluzivno dobili.

CNN je geolocirao i potvrdio autentičnost snimaka, koje je snimio dron 12. i 13. marta. Istakli su da neće navoditi imena osoba od kojih su preuzeli video jer su zabrinuti za njihovu bezbednost.

Rusko vojno vozilo se vidi na raskrsnici na snimku od 13. marta. CNN je identifikovao tri objekta na snimku – odmah niz ulicu od vojnog vozila – su tri tela koja su viđena na snimku 1. aprila i satelitskim snimcima koje je objavio Maksar Tehnolodžis 18. marta.

Dodatni snimak dronom od 13. marta pokazuje drugo rusko vojno vozilo koje putuje dalje niz ulicu u pravcu tela.

Na snimku od 12. marta izvestan broj ruskih vojnika se vidi oko vojnog vozila parkiranog ispred kuće odmah niz ulicu od tela. Nije jasno šta su radili u toj kući.

CNN je tražio odgovor od ruskog ministarstva obrane ali ga nisu dobili.

Ruski zvaničnici – portparol Kremlja Dmitrij Peskov i ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov su više puta tvrdili da su video snimci i fotografije iz Buče koje pokazuju tela civila lažni.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovaj snimak dronom je kako tvrdi CNN, prvi dokaz koji se pojavio iz Buče i koji pokazuje ruska vozila i trupe koje deluju na ulici, gde su ukrajinske snage kasnije pronašle tela civila, nakon što su zauzeli taj grad 1. aprila.

Prizori iz Buče su izazvali ogroman gnev međunarodne zajednice. To je takođe podstaklo neke lidera da zločine u Buči nazovu ratnim zločinima.

Sva najnovija dešavanja iz Ukrajine pratite na našem blogu UŽIVO.

BONUS VIDEO: Masovne žrtve u Buči

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare