Kabul Avganistan eksplozija
Eksplozija u Kabulu Foto:EPA-EFE/STRINGER

Civilno vozilo je očigledno korišćeno kao improvizovana platforma u jutrošnjem raketnom napadu na aerodrom u Kabulu, javlja Si-En-En (CNN).

PROČITAJTE JOŠ:

Na video snimku koji je dobio CNN, vidi se vozilo u plamenu na jednoj ulici u kabulskom naselju Kair Kana nakon ispaljivanja raketa.

Spaljeni ostaci automobila prekriveni su krhotinama, staklo nedostaje na svim prozorima, a guma na točkovima se istopila.

Izgleda da je u automobilu bilo postavljeno šest lansirnih cevi, koje su vidljive unutar ugljenisanog kostura vozila.

Svedoci tvrde da je jedna od raketa pogodila obližnju zgradu, a raketni udar je bio vidljiv na obližnjoj visokoj kuli. Talibanski borci i svedoci navode da u zgradi nema žrtava.

Američki zvaničnik je za CNN rekao da je organizacija ISIS-K verovatno lansirala rakete, ali je upozorio da je prerano da se to zna sa sigurnošću.

Neimenovani američki zvaničnik izjavio je prethodno da je na aerodrom u Kabulu rano jutros ispaljeno pet raketa i da ih je presreo američki antiraketni sistem.

Zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman, naveo je da, prema preliminarnim izveštajima, među američkim državljanima nema žrtava, ali je dodao da situacija može da se promeni.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar