Kubanske hitne službe u potrazi su za preživelima među ruševinama hotela u Havani, glavnom gradu Kube. U hotelu Saratoga došlo je do eksplozije a smatra se da je uzrok curenje plina, navode kubanske vlasti. Poginulo osam osoba a 30 povređeno.

Hotel Saratoga se nalazi u centru Havane, a od snažne eksplozije uništeni su autobusi i automobili parkirani ispred hotela. Kubanska policija i vatrogasci u potrazi su za preživelima.

„Prema poslednjim podacima, osam osoba je poginulo, a oko 30 je prebačeno u bolnicu. U toku je akcija davanja krvi“, navela je na svom Tviter nalogu kubanska vlada, preneo je TAS S.

Kubanski predsednik Miguel Diaz-Kanel odbacio je mogućnost da se radi o eksploziji bombe i rekao je da je eksploziju u hotelu Saratoga izazvalo curenje plina.

Takođe, vladini zvaničnici navode da se 13 osoba smatra nestalima.

Gardian javlja da je povređeno 30 ljudi. Na mesto događaja uskoro bi trebalo da dođe kubanski predsednik Miguel Diaz-Kanel.

Meksički ministar spoljnih poslova izjavio saučešće

„Izražavamo solidarnost sa žrtvama i svima pogođenima ovim događajem“ napisao je u tvitu.

Hotel je izgrađen u 30-im godinama prošlog veka i ima 96 soba, a obnovljen je 2005. godine. Svedoci su rekli da se čula „ogromna eksplozija“.

***

BONUS VIDEO: Eksplozija Čelendžera – tragedija koja je šokirala svet u direktnom TV prenosu


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar