Rusija avion Foto:Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Četiri osobe preživele su pad ruskog aviona u Avganistanu i zadobile su različite stepene povreda, a sudbina još dve osobe koje su bile u letelici se istražuje, saopštila je danas ruska agencija za nadzor vazduhoplovstva Rosavijacija, pozivajući se na ruske diplomate.

Dvoa talibanska regionalna zvaničnika rekla su, međutim, da su preostala dva putnika poginula. Oni su naveli da su četiri preživela putnika sada sa zvaničnicima talibanske administracije koji su stigli do udaljenog planinskog mesta gde se dogodila nesreća, preneo je Rojters.

Glavni portparol talibanske administracije Zabiulah Mudžahid rekao je da je pilot aviona među četvoro preživelih. Spasioci su pronašli avion „falkon 10“ koji se srušio u Avganistanu, javila je danas ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj, pozivajući se na ruske diplomate.

POGLEDAJTE JOŠ:

Avion „falkon 10“, upisan u registar civilnih aviona Rusije, srušio se na severu Avganistana, a prema preliminarnim informacijama u letelici su bila četiri člana posade i dva putnika, prenosi ruska agencija Interfaks.

Prema podacima ruske Federalne agencije za vazdušni saobraćaj, avion je obavljao čarter let hitne pomoći na relaciji Gaja u Indiji, preko Taškenta u Uzbekistanu, do Žukovskog u Moskovskoj oblasti u Rusiji. Avganistanska policija saopštila je da je primila informaciju o rušenju aviona u pokrajini Badakšan, na nepristupačnom planinskom području, preneo je Rojters.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar