Foto:EPA-EFE/VICKIE FLORES

Ćerka britanskog premijera Borisa Džonsona, koja ima samo šest nedelja, zaražena je koronavirusom, piše Dejli mejl.

PROČITAJTE JOŠ:

Dauning strt je prošle nedelje objavio da je član Džonsonove porodice pozitivan na koronavirus. Nije navedeno ko je u pitanju, ali se pretpostavlja da je reč o njegovoj ćerki Romi.

Izvor je rekao da je devojčica imala teže simptome virusa, ali da se sada oporavlja, piše Dejli mejl.

Džonson se nije pojavljivao u javnosti nekoliko dana nakon prošlonedeljnog saopštenja, a ponovo se pojavio tek u utorak kada je dao intervju za Skaj njuz o otkrićima oko „Partigejta“ koji trenutno drma britansku vladu.

Delovao je emitivno i potišteno, što bi moglo da se objasni time kroz šta njegova porodica sada prolazi.

Romi Iris Šarlot Džonson je rođena 9. decembra u Univerzitetskoj bolnici u Londonu i živi u stanu iznad Dauning strita 11 sa ocem i majkom i starijim bratom Vilfredom, koji ima 20 meseci.

Prošlog četvrtka je Džonson otkazao posetu Lankaširu, a Dauning strit je objavio da je član premijerove porodice pozitivan na koronavirus, ali nisu naveli ko je u pitanju.

Portparol iz Dauning strita 10 je tada rekao da će premijer pratiti uputstva za vakcinisane bliske kontatke, uključujući svakodnevno testiranje i ograničavanje kontaka sa drugima. Dodato je da će Džonson nastaviti sa sastancima i da će veći deo njih biti odrađen virutuelno.

Džonson je i sam bio blizu smrti od koronavirusa u ranim nedeljama pandemije. Teško je podneo zaražavaje koronom, završio je u bolnici, ali je na kraju uspeo da pobedi opaki virus.

BONUS VIDEO: Makron pogođen jajetom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar