stejt department
Foto.:EPA/MIKE THEILER

Duhovna uprava muslimana Čečenije proglasila je američki Stejt department za terorističku organizaciju nakon što je Amerika uvela sankcije lideru Čečenije Ramzanu Kadirovu i njegovoj porodici, navodi se u specijalnom saopštenju, objavljenom na stranici organizacije na Instagramu.

Kako se navodi, Duhovna uprava muslimana je ogorčena odlukom o sankcijama i smatra da su ograničavajuće mere „uvedene protiv islama i čečenskog naroda uopšte“, prenosi Sputnjik.

U saopštenju se navodi gde su bili svi ti američki zvaničnici kada su se narušavala sva pisana i nepisana prava stanovnika Čečenije i kada je cela Republika bila u ruševinama“.

„Međutim, sigurno znamo da su sve te lažne demokrate podržavali teroriste koji su činili nedela na čečenskom tlu. Nećemo dozvoliti Americi lažne izjave o našem vođi Ramzanu Ahmatoviču Kadirovu! I proglašavamo Stejt department za terorističku organizaciju broj jedan“, navodi ta organizacija u saopštenju.

Stejt department uključio je lidera Čečenije Ramzana Kadirova na „crnu listu“ zbog njegove navodne umešanosti u kršenje ljudskih prava.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar