Foto: Printscreen/YouTube/Fos Media

Lider budvanskog Demokratskog fronta i nosilac liste “Za budućnost Budve” - Marko Bato Carević, danas će, prema najavama iz pobedničke koalicije, dobiti zeleno svetlo da vodi Budvu u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Na sednici lokalnog parlamenta, koju je novoimenovani predsednik Skupštine opštine Krsto Radović (Demokrate) zakazao po hitnom postupku, pred odbornički saziv naći će se odluka o izboru predsednika Opštine, pišu Vijesti.

Pročitajte još:

Prethodno koalicija koju predvodi Carević i Demokrate, saglasili su se o kandidatima za čelne funkcije Opštine i Skupštine opštine, dok će o raspodeli resora lokalne administracije, kao i ko će upravljati javnim preduzećima, ustanovama kulture i javnim lokanim servisom, dogovor biti postignut “u hodu”.

Koalicija oko Demokratskog fronta ima 14 odbornika, dok Demokrate imaju šest, čime ukupno broje 20 od 33 odbornika budvanskog parlamenta.

Na incijalnom sastanku bio je pozvan i predstavnik građanskog pokreta URA koji ima jedan odbornički mandat, ali ta partija za sada nije ušla u koaliciju.

Odbornički saziv danas će poništiti i odluke prethodne administracije Nikole Divanovića, za koju su u više navrata isticali da je policijskom silom i političkom korupcijom uspjela da smijeni gradsku vlast predvođenu Carevićem i Radovićem.

BONUS VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare