Foto: BETAPHOTO/HINA/PIXSELL/ POOL/Goran Stanzl/DS

Nakon sastanka u Banskim dvorima izjave za medije dali su Vili Beroš i Krunoslav Capak kada su otkrili da će Stožer uskoro doneti nove mere.

„Sledi sastanak ekspertne grupe ministarstva zdravlja i stožera civilne zaštite u Zagrebu“, rekao je Beroš i otkrio da se razgovaralo o ograničavanju javnih skupova i nošenju maski.

Pročitajte još:

„U zadnjih nedelju dana razgovaramo o uvođenju novih mera. Sastali smo se s HBK-om, ugostiteljima… Uvodićemo obvezu nošenja maski u svim zatvorenim prostorima i u otvorenim prostorima gde nije moguće držati distancu. Za sva okupljanja za koja ne postoje vertikalni propisi biće određen limit. Razgovara se o češćim i strožim kontrolama odluka koje donosi Stožer“, rekao je Capak.

„Napravićemo sve da ne dođe do karantina, ali naravno, nikad ne reci nikad“, poručio je Capak.

Beroš je ponovio da je odgovorno ponašanje građana ključ uspeha.

U ovim trenucima u toku je sastanak Nacionalnog stožera u Vladi zbog velikog porasta novozaraženih u poslednjih 24 sata.

U Hrvatskoj je danas zabeleženo rekordnih 542 nova slučaja zaraze koronavirusom, umrla je jedna osoba, te je broj aktivnih slučajeva 2206, izvestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među aktivnim slučajevima je 361 pacijent na bolničkom lečenju, od toga je na respiratoru 27 pacijenata.

Od 25. februara, kada je zabeležen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabeleženo 18.989 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 310 umrlo, ukupno su se oporavile 16.473 osobe od toga 165 u poslednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 10.908 osoba.

Do danas su ukupno testirane 344.533 osobe, od toga 5939 u poslednja 24 sata. Dosadašnji rekord po broju novoobolelih osoba bio je 3. septembra kada je u Hrvatskoj zabilježeno 369 novih slučajeva koronavirusa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar