Foto: printscreen/twitter@OreskovicDalija

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak izvinio se što se jutros, nakon što je dočekao prve doze Fajzerove vakcine, fotografisao dok sedi na kutiji u kojoj su dopremljene i naveo da je seo na kutiju u kojoj više nisu bile vakcina. Capak je izrazio žaljenje što je u medijima ta fotografija postala važnija od vesti da je vakcina stigla u Hrvatsku.

Capak ističe da ne bi želeo da jedna fotografija zaseni veličinu trenutka kada je u Hrvatsku rano jutros napokon stigla prva pošiljka vakcine protiv Kovida-19.

„Sa saradnicima sam dočekao isporuku u ranim jutarnjim satima, spremili smo vakcine u za to predviđene komore, a potom, s velikim olakšanjem, zabeležili nekoliko fotografija“, naveo je Capak.

Prema njegovom objašnjenju, na jednoj od njih seo je na kutiju u kojoj u tom trenutku nije više bilo vakcina i prstom pokazao u etiketu na kutiji, sa jedinom mišlju: „Evo, konačno je stiglo! Tu je“.

Capak je izrazio žaljenje što je u medijima ta fotografija postala važnija od vesti da je vakcina stigla u Hrvatsku.

Nakon što su fotografije objavljene na stranicama HZJZ, u javnosti je krenula lavina reakcija, a HZJZ je nakon toga uklonio slike.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar