Kasia Gallanio, princeza, Katar
Kasia Gallanio Foto: Instagram/kashounia

Bivša katarska princeza Kasija Galanio (45) koja je pronađena mrtva u svom domu u Marbelji, punih deset godina vodila je bitku sa bivšim mužem za starateljstvo nad njihove tri ćerke. Tokom dramatične brakorazvodne parnice, Kasija je optužila bivšeg supruga da je seksualno zlostavljao jednu od njihovih ćerki, što on negirao.

Bivši supružnici upoznali su se u Parizu, gde se Al-Tani, bivši katarski ministar nafte i finansija čiji je otac vladao ovom zalivskom državom 23 godine, preselio 1995. godine nakon što je prognan tokom državnog udara u kojem je njegov polubrat preuzeo tron.

Prema izveštajima medija, on vodi povučen, ali luksuzan život u vili od 5.000 kvadratnih metara u luksuznom kvartu u Parizu blizu Jelisejskih polja.

Kasia Gallanio, princeza, Katar
Kasia Gallanio Foto: Instagram/kashounia

Raskošan život se pretvorio u pakao

Par se venčao 2004. godine i ubrzo su dobili bliznakinje, koje sada imaju 17 godina. Imaju i treću ćerku koja sada ima 15 godina. Par se razvelo 2012. godine, a mediji su pisali da je Galanio ostavila muža uz optužbe da je seksualno zlostavljao jednu od ćerki.

Galanio je prvo pobegla sa ćerkama iz raskošnog stana u Parizu, ali kada je izgubila starateljstvo, devojčice su vraćene ocu. Galanio se potom preselila u Marbelju u Španiji, nakon čega su usledile godine sporova koji su navodno proistekli iz protivljenja Al Tanija da ćerke provode vreme sa majkom. Tokom borbe za starateljstvo na površinu su isplivale brojne mračne tajne katarske kraljevske porodice – od neverstva do korupcije.

Kasija je izgubila starateljstvo nad ćerkama 2018. godine zbog tvrdnji da ima problema sa alkoholom i da se bori sa depresijom. Ako bi ćerke pokušale da posete majku, otac ih je navodno terao da spavaju u sobama za poslugu dok se ne pokaju, pišu francuski mediji.

Galanio je takođe bila umešana u tužbu u iznosi od 65 miliona dolara, nakon što je otkrila da je neko na prevaru izvlačio sredstva sa Al-Tanijevog računa, što je dospelo na naslovne strane širom Francuske.

Kasia Gallanio Foto: Instagram/kashounia

Otac negirao optužbe za zlostavljanje

Kako prenosi Le Parisijen, jedna od ćerki je u aprilu ove godine podnela tužbu protiv oca u kojoj navodi da ju je terao da spava u njegovom krevetu i da joj je dodirivao grudi i zadnjicu u vreme kada je imala između 9 i 15 godina.

Usledila je policijska istraga zbog sumnji u krivično delo, ali je Al-Tani dosledno negirao optužbe. Nije jasno koja ćerka je tačno optužila oca za zlostavljanje. Pojedini mediji navode da je u pitanju jedna od bliznakinja (17), dok ima i onih koji navode da je u pitanju najmlađa ćerka (15) koja i dalje živi sa ocem u Parizu.

Tokom nedavnog sudskog saslušanja u Parizu, Galanio je tvrdila da je jednu od njenih ćerki zlostavljao otac.

„Vreme je da progovorim o svemu“

Galanio je u aprilu ove godine rekla za medije da je vreme da progovori o svemu.

„Vreme je da kažemo ljudima da nije sve glamurozno i savršeno. I ja se borim i prolazim kroz razne stvari, a bilo je teško. Ne samo za mene, već i za decu“, navela je.

Kasia Gallanio Foto: Instagram/kashounia

Bivša katarska princeza je u poslednje vreme sve otvorenije govorila protiv kraljevske porodice u nastojanju da dobije puno starateljstvo nad ćerkama. Nedavno je sa svojih 500.000 pratilaca na Instagramu odlučila da podeli svoju priču.

„Prvo, čovek nikada ne treba da ne poštuje majku svoje dece i obrnuto. Bez obzira koliko je otac moje dece ljut, uznemiren ili ljubomoran ili zloban, činim sve što mogu da obezbedim, zaštitim, volim, odgajam, nahranim i obrazujem devojčice kao niko drugi. Nisam savršena, ali dajem sve od sebe“, napisala je ona.

Istakla je da decu nikada ne treba koristi kao žrtve ili pijune kada se roditelji ne slažu.

„Otac moje dece, princ Abdulaziz Kalifa Al-Tani, nije platio ni cent za izdržavanje dece više od godinu dana kako bi mi pomogao da izdržavam i odgajam našu decu. To je nečuveno, nepravedeno i sramotno. Bez obzira na kom ste finansijskom nivou ili statusu. Zaista je nemoralno jer su opet deca žrtve. Međutim, više je ponižavajuće kada ste milijarder, princ od Katara“, dodala je.

Foto: Printscreen Instagram/ kashounia

„Moje drage, volim vas“

Uprkos tome što nije često mogla da viđa svoje ćerke, u drugoj objavi je podelila njihovu zajedničku fotogafiju i napisala je koliko ih voli.

PROČITAJTE JOŠ:

„Moje drage. Nikada ne zaboravite koliko vas volim. Život je ispunjen teškim vremenima i dobrim vremenima. Ako se u određenim trenucima osećate loše, ne zaboravite ko ste, uspravite svoju krunu i budite hrabre. Učite iz svega što možete i budite neverovatne, inspirativne, moćne i saosećajne žene, kakve znam da možete da budete, voli vas mama“, napisala je.

Kasije Galanio, bivša supruga starijeg člana katarske kraljevske porodice, pronađena je mrtva u svom domu Marbelji na jugu Španije.

Prema prvim informacijama Kasija je pronađena mrtva u svom krevetu, a veruje se da se predozirala drogom. Kako se navodi, biće urađena autopsija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Galanio je američko-poljskog porekla, odrasla je u Los Anđelesu i bila je treća supruga Abdelaziza bin Kalife Al-Tanija (73), ujaka sadašnjeg katarskog miera. Bivši suprug ju je ubedio da pređe u islam.

BONUS VIDEO: Šarlin od Monaka – princeza kojoj osmeh nije jača strana

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar