Foto: Shutterstock

Turistička inspekcija Uprave za inspekcijske poslove pečati hotel "Loza" u kojem se otrovalo 96 ljudi jer kako navodi direktorka Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević hotel nema odobrenje za rad.

Inspekcija će zapečatiti i restoran hotela, a sobe se pečate nakon što ih gosti napuste prenose Vijesti.

O incidentu je obavešteno Osnovno tužilaštvo u Kotoru kao i Centar bezbednosti Budve.

Inače, turističkoj inspekciji je ovo osmi put u protekla tri meseca kako pečati budvanski hotel, a sedmi put je pečat skinut zbog čega je inspekcija slučaj prijavila kotorskom tužilaštvu.

Turisti koji su otrovani hranom bili su smešteni u ovom hotelu, ali još nije utvrđeno kako i gde je došlo do trovanja.

Pročitajte još:

Uprava za bezbednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove je nakon što je prijavljeno trovanje izvršila uzorkovanje hrane iz restorana „Loza“, i zabranila njeno služenje.

Nakon incidenta, tokom jučerašnjeg dana, oglasila se i uprava hotela koja tvrdi da se gosti nisu otrovali hranom koju su jeli u restoranu hotela, već da su tokom jučerašnjeg dana bili na izletu u Boki na kojem su ručali.

„Da su se gosti otrovali u našem restoranu, onda bi i ostali gosti hotela imali iste simptome. Trovanje su dobili samo oni koji su bili na izletu“, tvrde iz hotela.

Predsednik Opštine Budva Milo Božović i opštinska administracija stoje na raspolaganju turistima koji su imali zdravstvene probleme, i obezbediće im, ako je potrebno, smeštaj, prevoz i sve ostalo.

BONUS VIDEO Trovanje učenika u Ekonomskoj školi Šta se dogodilo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare