Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Štrajk železnica u Velikoj Britaniji nastaviće se sutra uprkos tome što je članovima Sindikata radnika železnice, pomorskih i transportnih radnika ponuđeno povećanje plata od 5 odsto, snižene cene putovanja za članove prodice i gotovinski bonusi od 900 funti kako bi se sprečili dalji štrajkovi.

Samo 48 sati nakon sutrašnjeg štrajka, sindikat Aslefa će 30. jula ponovo štrajkovati zbog plata, dok je Sindikat radnika železnice, pomorskih i transportnih radnika najavio još dva dana štrajka – 18. i 20. avgusta, koji će uključiti čak 40.000 britanskih železničara.

Samo jedan od 10 vozova će moći da saobraća tokom štrajka Aslefa 30. jula, što će situaciju učiniti još gorom nego tokom štrajka koji je održan u junu, kada je saobraćao jedan od 5 vozova.

Mik Vilan, generalni sekretar Aslefa je napomenuo da radnici ne žele štrajk, ali da je on posledica propalih pregovora i napomenuo da je sindikat prethodnih godina bio u štrajku samo nekoliko puta.

„Na ovu poziciju su nas naterale železničke kompanije, koje vodi torijevska vlada. Vozačima u kompanijama su plate smanjivali tokom poslednje tri godine – od aprila 2019“, rekao je Vilan.

***

BONUS VIDEO: Nekadašnja glavna železnička stanica u Beogradu postala – smetlište

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar