Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Hrvatska bi već u četvrtak mogla biti uklonjena sa liste "sigurnih koridora za putovanje" Ujedinjenog Kraljevstva. Razlog leži u tome što su u Velikoj Britaniji potvrđeni prvi "uvezeni" slučajevi koronavirusa koji su povezani sa boravkom u Hrvatskoj, piše Jutarnji list.

Pročitajte još:

Pozivajući se na informacije „Gardijana“ i „Dejli telegrafa“, hrvatski dnevni list objavio je da britanska Vlada ozbiljno razmišlja o donošenju takve odluke .

To bi značilo da  svi koji putuju iz Hrvatske, bilo da su stranci ili državljani, nakon ulaska u Veliku Britaniju moraju da odu u 14-dnevnu samoizolaciju.

U sredu popodne o toj je temi održan je i ministarski sastanak kome je prisustvovao ministar saobraćaja u britanskoj vladi  Grent Šaps.

I dok je „Dejli Telegraf“ objavio da će Hrvatska sigurno biti skinuta sa liste „sigurnih zemalja“, „Gardijan“ podseća da je samo tokom utorka u Hrvatskoj zabeleženo 199 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u 14-dnevnom kumulativnom periodu broj zaraženih bio je 37,7 na 100 hiljada stanovnika, značajno više od britanskih 21, piše Jutarnji list.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram