Velika Britanija koronavirus
Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Engleska će uskoro ući u period bez zakonskih ograničenja kada je reč o merama protiv korona virusa, a javnost će donositi odluke na osnovu "lične odgovornosti", uključujući pritom i odluku oko nošenja maske za lice, rekao je britanski ministar stanovanja Robert Dženrik.

PROČITAJTE JOŠ:

On je za BBC izjavio da će građani „imati različita mišljenja oko nošenja maski“, ali da veruje da će znati da donesu dobre odluke.

Vlasti očekuju da će u Engleskoj 19. jula biti ukinuta sva ograničenja uvedena zbog suzbijanja širenja kovida-19.

Dženrik je komentarisao situaciju u Engleskoj i ličnu odgovornost građana nakon što su neki medicinski stručnjaci upozorili na značajan porast infekcija i na to da bi neke mere, poput nošenja maski, trebalo zadržati i nakon jula.

Na pitanje novinara BBC-ja da li smatra da će se 19. jula ukinuti sva ograničenja, Dženrik je odgovorio da „po svemu sudeći hoće“.

„Izgleda da hoće, zahvaljujući uspehu programa vakcinacije. Sada imamo mogućnost ukidanja mera i vraćanja u koliko-toliko normalu“, rekao je ministar i dodao da bi nakon ublažavanja ograničenja i dalje moglo doći do porasta slučajeva infekcija.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar