Branka Milić Foto:Savo Prelević/Vijesti.me

Početak ponovljenog suđenja u predmetu „državni udar“, koje je za danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici, ponovo je odloženo, za 10. april.

Okrivljena Branka Milić rekla je da je otkazala punomoćje svom braniocu, advokatu Jugoslavu Krpoviću. Rekla je da nije postignuta saglasnost u iznošenju odbrane.

„Hoću da iznesem o ulozi Aleksandra Vučića u ovom predmetu“, kazala je ona.

Dodala je da se branilac nije saglasio sa tim i da je ona njemu otkazala punomoćje.

Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

„Na mene se vrši pritisak da se pred ovim sudskim većem, u ponovljenom postupku, ne izvedu svi dokazi za koje lično smatram da su suštinski bitni. Radi se o ulozi režima iz Srbije, konkretno gospodina Aleksandra Vučića i njegove izjave o navodnoj opremi koja je pronađena i kod Sinđelića, a koju je on prikazao pet dana pre nego što je ta oprema od Sinđelića, po optužnici, zaplenjena od strane službenih lica u Srbiji“, kazala je Milić novinarima ispred suda.

Smatra da je to suštinski važan dokaz.

„Za mene veoma bitan, pogotovo s obzirom na događaje od 15.2. ove godine u Beogradu, gde se takođe desio identičan scenario kao onaj iz oktobra 2016, kad sam lažno prijavljena“,dodala je.

Milan Knežević i Andrija Mandić Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Podsetila je da je na ranijem ročištu tražila da se i Vučić pozove pred sudsko veće kao svjedok.

„Da svoja saznanja podeli sa ovim sudskim većem. Ne može neko da naziva bašibozlukom, ološem, ekstremistom, a da za to ne donese dokaze“, zaključila je Milić.

Foto: Savo Prelević/Vijesti.me

Predsednik specijalnog veća, sudija Zoran Radović prihvatio je njen predlog da se odloži današnji glavni pretres, kako bi okrivljena Milić angažovala branioca po izboru.

Apelacioni sud Crne Gore je u februaru 2021. ukinuo prvostepenu presudu kojom su osuđeni lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, te dvojica ruskih državljana, bivši komandant srpske žandarmerije Bratislav Dikić, jer su u presudi počinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare