Foto:Facebook/Marko Milačić - Prava Crna Gora

Predsednik parlamenta Crne Gore Ivan Brajović saopštio je da bi država Crna Gora trebalo da sruši svaki nelegalni objekat, te da o tome uopšte ne bi trebalo da se razgovara.

„Mi smo uređena država i ne treba ovde držati priče o tome da li se srušio neki nelegalni objekat, bila to crkva ili neki drugi. Ova država treba da sruši svaki nelegalni objekat“, poručio je Brajović, prenosi RTCG.

Jutros je srušen konak pri manastiru Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca na Briskoj Gori kod Ulcinja. Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore tvrde da je reč o rušenju nelegalnog objekta.

Veliki broj ljudi okupio se danas ispred krstionice na Miholjskoj prevlaci, nakon rušenja crkvenog objekta u Ulcinju. Narod je očekivao da bi, nakon jutrošnje akcije, sledeća mogla biti krstionica u Tivtu.

Iako je Uprava policije u svom saopštenju negirala navode da policija vrši opsadu Tivta i da pruža asistenciju kako bi se srušila krstionica na toj lokaciji, narod je ceo dan stajao pored svoje svetinje u strahu da bi se mogao ponoviti nemili događaj iz Ulcinja.

Kako  prenose tamošnji mediji, okupljeni će ostati ispred krstionica sve do ponoći, kada se očekuje ponoćna služba koju će služiti otac Miajilo Backović. Preko noći će biti ostavljena straža.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar