Foto: Niall Carson / PA Images / Profimedia

Sudeći prema snimcima koji su ovih dana preplavili društvene mreže, novi kralj Čarls ni malo ne uživa u svojim novim dužnostima. Poslednji snimak pokazuje kako ga zamara potpisivanje dokumenta, a slična situacija dogodila se i pre samo nekoliko dana.

Poslednji u nizu snimaka dolazi iz Severne Irske, gde je otišao kako bi se sastao sa tamošnjim članovima skupštine. Tom prilikom, prilično ga je razbesnelo penkalo koje je koristio tokom upisivanja u knjigu posete.

Čarls je prvo napisao pogrešan datum, a potom je mastilo počelo da curi iz penkala, što ga je prilično razbesnelo, a istog se rešio tako što ga je ljutito dao svojoj supruzi Kamili. Novopečena kraljica je bila daleko smirenija, ali se takođe požalila da „curi svuda naokolo“.

Nakon njenog komentara kraljevski pomoćnik je brzo prišao i sklonio penkalo iz njene ruke, ali Čarlsov „nervni slom“ ništa nije moglo da zaustavi.

„Ne mogu da podnesem ovu prokletu stvar. Svaki prokleti put“, čuje se kako govori Čarls, dok maramicom briše mastilo sa ruku.

#social-embed_0

Podsetimo, nešto slično se dogodilo i tokom krunisanja kada je Čarls III želeo da drugi umesto njega sklone posudice sa mastilom, a potom i sa penkalom. Besni kralj je u jednom trenutku gurnuo kutijicu s nalivperima na stranu i oštro pogledao službenika. Brzo se pojavila ruka koja je kutijicu sklonila, da bi ona kasnije bila vraćena zbog Vilijamovog potpisivanja.

Mnogi su Čarlsovo ponašanje smatrali nadmenim, te su bili iznenađeni što jednostavno sam nije sklonio predmete koji su mu smetali sa stola.

Poznat po bizarnim zahtevima

Zbog ovih ispada, ponovo je u fokus javnosti došao članak Dejli Mirora u kome je Pol Barel, bivši batler Čarlsa i princeze Dajane, izneo neke detalje iz privatnog života kralja koje on verovatno ne bi voleo da pročita u novinama.

Pročitajte još:

Kralj navodno ima bizarne zahteve za svoju poslugu ujutru. Posluga svako jutro mora da pegla njegove pidžame, ali i pertle za cipele. Čarls zahteva da čep u njegovoj kadi bude u određenom položaju, a voda za kupanje mora da ima tačno određenu temperaturu.

Ipak, najbizarniji zahtev se odnosi na njegovo pranje zuba. Čarls navodno ima jednog slugu koji mu svako jutro na četkicu istisne pastu.

Čarls se, međutim, ne ponaša uvek kao kralj. Barel je tom prilikom rekao da je kao princ često znao svoje sinove Vilijama i Harija da tera da sami skupljaju smeće kada bi bili na izletu u prirodi, čak i kada smeće ne bi bilo njihovo.

BONUS VIDEO Da li će kralj Čarls III biti dostojan naslednik majke?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare