Foto:EPA-EFE/Zoltan Balogh

Crveni krst Unsko-sanskog kantona (USK) organizovao je danas podelu toplog obroka i odeće za oko 700 migranata, koji su petu noć zaredom proveli na otvorenom na prostoru nekadašnjeg kampa "Lipa" kod Bihaća. Trenutno je temperatura oko četiri stepena celzijusa, a tokom noći temperature su se spuštale ispod nule, javila je regionalna N1 televizija.

Pročitajte još:

Kako se navodi, migranti žele da odu u kamp „Bira“, smešten u gradskom području, ili prema Sarajevu. U Biru ne mogu, jer su ispred kampa dežurali meštani. Tokom jučerašnjeg dana, volonteri Crvenog ksta podelili su oko hiljadu lanč paketa i pružili prvu pomoć migrantima.

Ranije su u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) migranti dobili jakne i kabanice.

Peter Van der Auveraert, šef misije IOM u Bosni i Hercegovini, ocenio je da se BiH nalazi u humanitarnoj katastrofi. Prema njegovim rečima, postoje potrebni resursi, ali je potrebna politička odluka o lokaciji za smeštaj migranata.

Vlade Unsko-sanskog kantona ;i Bihaća ranije su saopštile da neće dozvoliti da migranti iz kampa „Lipa“ budu prebačeni u kamp „Bira“ koji se nalazi u gradu.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)