Foto: Olivier Matthys / AFP / Profimedia

Bugarski premijer Bojko Borisov najavio je da će za tri meseca u Razgradu na severoistoku zemlje biti izgrađena nova fabrika kompanije „Biovet“ koja će proizvoditi humane vakcine, i one protiv kovida 19, ali i vakcine za veterinarsku upotrebu.

BTA prenosi da je Borisov danas obišao radove na izgradnji novog proizvodnog pogona u Razgradu, u koji je kompanija ““Biovet““ uložila oko 60 miliona evra , a snimak posete objavljen je na njegovoj Fejsbuk stranici.

Borisov je saopštio da je obavestio Evropsku komisiju o planiranim izlaznim kapacitetima budućeg postrojenja, njegovoj opremljenosti i tehničkim karakteristikama, kao i da će ovaj investicioni projekat ““Bioveta““ u Razgradu vredan ukupno 200 miliona evra, otvoriti 350 novih radnih mesta, navodi agencija.

U Bugarskoj vlada velika skepsa što se tiče vakcina. Prema istraživanju javnog mnjenja „AlphaResearch“ od 18.02.2021, samo deset odsto građana Bugarske je spremno da se vakciniše – čak 52 procenta to ne želi.

U Bugarskoj se dnevno vakciniše između 10.000 i 15.000 ljudi. Zdravstvene službe su ubeđene da će biti dovoljno vakcina. „Bugarska je poručila toliko doza da ima dovoljno za sve“, kazao je bugarski državni zdravstveni inspektor dr Angel Kunčev u jednom radijskom intervjuu.

S obzirom da su u proseku u Bugarskoj vakcinisane 1,72 osobe, ova zemlja se po broju vakcinisanih nalazi na začelju u EU.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar