Foto:Ben Cawthra / ddp USA / Profimedia ;EPA-EFE/Hollie Adams

Preduzetnica Dženifer Arkuri upoznala je britanskog premijera Borisa Džonsona dok je bio gradonačelnik Londona. Ubrzo su započeli strasnu aferu koja je trajala godinama. Džonson je sa njom varao tadašnju suprugu, pomogao je Dženifer da razvije posao i "uvalio" se u probleme koje će uskoro morati da objasni.

PROČITAJTE JOŠ:

„Volela sam ga, obožavala“, tvrdi američka preduzetnica Dženifer Arkuri (35), jedna od bivših ljubavnica Borisa Džonsona, koja je iz samo njoj poznatih razloga tek sada prvi put javno progovorila o svojoj četvorogodišnjoj vezi s aktuelnim britanskim premijerom.

Upoznali su se u Londonu, gde je Dženifer došla da studira biznis, a Boris je tada bio gradonačelnik britanske prestonice i još je bio u braku sa drugom suprugom, advokaticom Marinom Viler. Arkuri je budućeg ljubavnika prvi put srela 2011. na jednom skupu gde je Boris Džonson zvani Bodžo držao govor.

Jennifer Arcuri Foto: Rob Todd / Solo / Profimedia

„Ušao je u dvoranu raščupane kose i tada sam prvi put videla na delu čaroliju Borisa Džonsona. Sve su devojke vrištale, a ja sam se probila u prvi red i rekla: ‘Zdravo, zovem se Dženifer, ako me nisi poznavao, sada me znaš’“, rekla je ona.

Nekoliko meseci kasnije počela je da volontira u kampanji za Džonsonov reizbor za gradonačelnika Londona. Kaže da se tada između njih rasplamsala uzajamna telesna i intelektualna privlačnost. U mobilni telefon je njegov privatni broj ukucala pod lažnim imenom Aleksandar Veliki.

„Voleo je i moje telo i moj um, već na prvom sastanku nije mogao da odvoji ruke od mene“, priseća se Dženifer.

Boris je na Denifer očigledno ostavio veliki utisak jer pamti mnoštvo detalja iz njihovog odnosa.

Pamti, na primer, da je na prvi sastanak u baru Tavistok hotela došao sa motociklističkom kacigom na glavi, a osim što je kasnio, pozajmio je od nje tri funte i 10 penija kako bi mogao da plati piće, prenosi Gloria.hr. Kasnije se nije ustručavao da je ljubi na ulici i izvodi na večere u skupe restorane. Uopšte nije mario hoće li ih neko videti, tvrdi Dženifer u svojoj priči.

„Baš me briga, ovo je moj grad“, govorio je. „Želim da izlazim s tobom, ti si jedina Amerikanka koju sam ikad voleo“, ističe Dženifer navodne Borisove reči.

Prvi seks između mlade Amerikanke i gradonačelnika desio se 29. avgusta 2012. u njenom stanu u londonskoj rezidencijalnoj četvrti, nakon čega je on još dugo tražio čarapu zaturenu tokom naleta žudnje. Dženifer ga je jedva izgurala iz stana jer znala je da ga tog dana čekaju i druge važne obveze. Par sati kasnije razbarušeni Boris blaženo je sedeo između supruge Marine i princeze Ane na otvaranju Paraolimpijskih igara, prenosi Dejli mejl.

U svom stanu Dženifer je imala i šipku na kojoj je gradonačelnika uveseljavala svojim plesačkim umećem. Na vrhuncu veze viđali su se jednom nedeljno, ostalih bi se dana Džonson naslađivao vrućim fotografijama svoje 21 godinu mlađe ljubavnice. Seksom nabijene poruke razmenjivali su i dok je on obavljao gradonačelničke dužnosti. U trenucima strasti, zajedno bi recitovali Šekspirove sonete.

„Ti si najlepša žena, ne mogu da prestanem da mislim na tebe, ali volim da čujem šta imaš da kažeš“, govorio je Boris svojoj ljubavnici. „Naravno da volim tvoje telo i tvoje lice i tvoje grudi, ali ti si vrlo pametna žena i osećam se tako počašćenim što si me primila u svoj život“.

Jennifer Arcuri Foto:Wagner AZ / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Dženifer je u međuvremenu od studentkinje postala preduzetnica. Organizovala je niz konferencija o novim tehnologijama, na kojima je govorio i njen uvaženi ljubavnik. Procenjuje se da je na taj način ubrala barem 126 hiljada funta državne podrške i podsticaja, a sumnja se da taj novac poreskih obveznika nikad ne bi dobila bez pomoći uticajnog političara.

Osim toga, otkrilo se da je zaljubljeni Bodžo triput vodio Dženifer na službena putovanja u inostranstvo, takođe plaćena novcem poreskih obveznika. Bile su to trgovinske misije u Njujork i Tel Aviv, u kojima Dženifer prema važećim kriterijumima nije mogla, ni smela da učestvuje.

Kad su se kontroverze tek počele da se razvlače po medijima, Boris nije stao u zaštitu svoje ljubavnice i ona mu sada to javno zamera.

Boris Johnson
Boris Džonson Foto:EPA-EFE/JESSICA TAYLOR / UK PARLIAMENT

„Sramota, poneo se kao najgora kukavica. Veliki vođa je harizmatičan, junačina i hrabar. Nijednu od ovih reči ne bih koristila da opišem Borisa Džonsona. On je najobičniji razvodnjeni rezanac i krajnje je vreme da to prepoznamo. Bili smo u intimnoj vezi četiri godine, volela sam ga, i to s dobrim razlogom, ali čovek za kojeg sam mislila da ga poznajem, više ne postoji“, rekla je ona.

Dženifer je vezu sa Borisom raskinula 2016., vratila se u Ameriku, udala se i dobila dete, ali je bivši ljubavnik navodno nije potpuno zaboravio.

Dve godine nakon raskida poslao joj je SMS: “Nedostaješ mi i trebaš mi”. Odgovor nije dobio. Sada se očekuje njegova reakcija na priču koju je Dženifer ispričala britanskom tabloidu Sandej Miror. Njegova portparolka je tek poručila da nema šta da odgovara na takve optužbe jer je svoje gradonačelničke mandate odradio pošteno i sa integritetom.

Boris Johnson
Boris Džonson Foto:EPA-EFE/JESSICA TAYLOR / UK PARLIAMENT

Račune će ipak morati da položi posebnom telu koje se zove GLA i nadzire rad londonskih gradonačelnika. Zbog činjenice da nije prijavio prirodu svog odnosa sa Dženifer u trenutku kad ju je vodio na službena putovanja Bodžo sigurno neće završiti u zatvoru, a istraga koju je pokrenuo GLA pokazaće da li je zaista teško prekršio gradonačelnički kodeks i moral.

„Razmotrićemo da li se Boris ponašao na način koji se očekuje od bilo koga na toj poziciji. Važno je da dobijemo te odgovore, jer Londonci zaslužuju da njihovi političari odgovaraju za svoje postupke“, poručio je Len Duval, predsednik komisije koja će narednih nedelja dodatno uzburkati ionako buran život razbarušenog britanskog premijera.

Jennifer Arcuri Foto:NASH / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Sandej Tajms izvestio je u septembru 2019. godine, nekoliko meseci pre opštih izbora u Velikoj Britaniji, da je bivši gradonačelnik Džonson bio u sukobu interesa zbog toga što nije obelodanio svoje blisko prijateljstvo sa Arkuri. Ona je učestvovala u tri trgovinske misije i primila hiljade evra fondove gradonačelnika i vladine programe za svoju kompaniju Inotek još 2013. godine.

Nezavisna kancelarija za policijsko ponašanje (IOPC) saopštila je u maju prošle godine da nema dokaza da se Džonson nedolično ponašao na javnoj funkciji odbivši da objavi svoju vezu sa Arkuri.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar