Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Specijalno državno tužilaštvo saslušalo je pre dva dana bivšeg ministra zdravlja Kenana Hrapovića u sklopu istrage povodom optužbi o propustima zbog kojih je došlo do kašnjenja i zastoja u nabavci vakcina, prenosi "Dan".

PROČITAJTE JOŠ:

Informaciju je za taj list potvrdio i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, koji nije želeo da saopštava više detalja kako ne bi narušio istragu.

Hrapović je potvrdio da je u bio u SDT-u, gde je pozvan u svojstvu građanina. Kazao je da je tužiocu dao izjavu povodom optužbi aktuelne ministarke zdravlja, ali nije želeo da iznosi detalje razgovora.

„Tačno je da sam juče u svojstvu građanina bio kod specijalnog tužioca, ali to je sve što tim povodom želim da kažem“, kazao je u kratkom telefonskom razgovoru Hrapović, kako prenosi „Dan“.

Hrapović je saslušan u svojstvu građanina, a tužilaštvo će oceniti da li je u njegovom postupanju bilo elemenata krivičnog dela.

U svojstvu građanina biće saslušana i aktuelna ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Prema saznanjima „Dana“, Hrapović je negirao da je propuštanjem službene radnje izazvao zastoj u pregovorima o nabavci vakcina protiv kovida.

Prezentovana mu je dokumentacija koju je dostavilo Ministarstvo zdravlja, a na osnovu koje se vidi da krajem avgusta nije odgovorio na mejl kojim je trebalo da potvrdi nabavku vakcina iz Poljske.

Kako saznaje „Dan“, on je tužiocu predočio deo dokumentacije koju on poseduje. Hrapović je ispitivan povodom optužbi koje je 11. januara ove godine iznela Borovinić Bojović.

Iz SDT-a „Danu“ je saopšteno da već dva meseca ispituju da li su te optužbe osnovane i da su tim povodom juče i pre dva dana obavili saslušanja.

Ministarka zdravlja je iznela podatke koji ukazuju na, kako je kazala, nepravilan i nezakonit rad bivšeg ministra zdravlja i direktora Fonda za zdravstveno osiguranje, gde se može raditi o krivičnom delu iz stvarne nadležnosti SDT-a, koje je nadležno za krivično gonjenje javnih funkcionera za krivično delo zloupotreba službenog položaja i ugrožovanje javnog zdravlja.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar