Stiven Sigal i Vladimir Putin Foto: Alexei Druzhinin / Sputnik / Profimedia

Američki glumac i reditelj Stiven Sigal (70) progovorio je o radu na dokumentarnom filmu koji će prikazivati događaje "specijalne vojne operacije" u Ukrajini. Kako pišu pojedini mediji, holivudska zvezda planira da dokaže da Rusija nije napala Ukrajinu, već se samo bori protiv nacizma.

„Trenutno je u nastanku dokumentarni film o događajima u Ukrajini. Mislim da je bitno da se svetu pokaže istina šta se tamo zapravo dogodilo. Slično se dogodilo i drugim zemljama među kojima su i predstavnici NATO-a i SAD-a. To nije okupacija kako se govori“, rekao je Sigal na konferenciji za novinare, piše Jutarnji list.

On kaže kako je posetio žarišta u području specijalnih operacija gde se susreo s velikim brojem ruskih vojnika, a navodno je razgovarao i s ukrajinskim vojnicima. Tvrdi da 99 odsto informacija o onome što se događa u Ukrajini dolazi iz stranih medija koji nikad nisu ni posetili tu državu, pa smatra da koren lažnih informacija dolazi iz centara smeštenih u SAD-u zbog čega svet ne zna šta je istinito.

Pre devet meseci Denis Pušilin, vođa dela regije Donjeck pod kontrolom Moskve, najavio je Sigalov film o dešavanjima u Donbasu i na teritoriju republike. On je Sigalu poželeo „puno sreće“, jer smatra da promena stava publike prema ovom ratu nije lak zadatak.

Pročitajte još:

Pres služba Liberalno-demokratske stranke Rusije saopštila je ranije da je Sigal posetio Donbas zajedno s čelnikom stranke Leonidom Sluckim, koji je ujedno i predsednik međunarodnog odbora ruske Državne dume.

Kako je ranije objavljeno, ovoj filmskoj zvezdi, Putin je krajem februara uručio orden prijateljstva za doprinos razvoju međunarodne kulture i humanitarne saradnje, a prošlog oktobra, za Putinov 70. rođendan, glumac je snimio video poruku podrške ruskom predsedniku, kojeg je nazvao „jednim od najvećih svetskih državnika“.

BONUS VIDEO Teorija zavere o Putinu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar