Vladimir Bilčik Foto:N1

Evropska unija se apsolutno neće mešati u formiraje nove crnogorske vlade, rekao je šef delegacije Evropskog parlamenta za Crnu Goru Vladimir Bilčik i ponovio da EU ni na koji način nije imala uticaj na rezultat avgustovskih izbora.

„Pozdravljam činjenicu da su građani demokratski saopštili želju za promenama, a promene treba da sprovedu političari koji su izabrani. Već imate novog predsednika Skupštine, u toku su pregovori o budućem sastavu Vlade i mislim da je to test zrelosti crnogorske demokratije“, rekao je Bilčik u intervjuu za RTCG.

On veruje u napredak Crne Gore ako dođe do uspešne primopredaje vlasti i nova vlada bude mogla biti formirana, ukoliko institucije budu ispravnije funkcionisale, uključujući činjenicu da budući parlament ne doživi bojkot, što je, ocenjuje, bio veliki problem tokom prethodnog saziva i sprečavao je brojne važne reforme, uključujući i izborne reforme u Crnoj Gori,

„Ove odluke samo mogu biti donete u Crnoj Gori, uz učešće političara, građana i kao što sam već kazao u komentaru nakon izbora, EU ni na koji način ne može biti krivac za rezultate izbora u Crnoj Gori. Jasno sada kažem, budućnost Vlade Crne Gore je u rukama građana Crne Gore“, rekao je Bilčik.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare