Bil Gejts
Bil Gejts Foto:EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER

Američki milijarder Bil Gejts progovorio je o razvodu od supruge Melinde nazvavši ga "jednim od najtežih razdoblja u životu i jednim od njegovih najvećih ličnih poraza u poslednjih nekoliko godina". Dodao je kako mu ni protekla godina nije bila lagana.

„Dotakao sam neke od najnižih tačaka u privatnom životu u poslednjih nekoliko godina, a to su smrt mog oca i razvod od supruge. Melinda i ja nastavljamo zajedno da vodimo našu fondaciju pa smo pronašli novi radni ritam kojim smo zadovoljni. No ne mogu poreći da je ovo bila godina velike tuge za mene“, napisao je Gejts na svom blogu, prenosi Insajder.

Otac mu je u 94. godini preminuo u septembru 2020., a već sledeće godine usledio je razvod od Melinde. Ona i Bil finalizovali su razvod u avgustu 2021., posle 27 godina braka, samo tri meseca nakon što su objavili da se rastaju, prenosi Index.hr.

Bil i Melinda Gejts
Bil i Melinda Gejts Foto:EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

„Nakon puno razmišljanja i puno rada na našoj vezi doneli smo odluku o prekidu braka“, rekli su tada u zajedničkoj izjavi.

Prošlog meseca objavljeno je da se Melinda upustila u prvu romansu nakon razvoda od jednog od najbogatijih ljudi na svetu. Poznata filantropkinja poslednjih je nekoliko meseci u vezi s Jonom Du Preom, bivšim dopisnikom Foks njuza koji sada radi kao stručnjak za komunikacije.

BONUS VIDEO: Bil Gejts o svetu posle koronavirusa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare