Foto: Blue Origin

Džef Bezos, američki milijarder i osnivač kompanije Amazon, danas je uspešno završio svoj let na ivicu svemira. Posadu raketne letelice "Nju Šepard" po sletanju dočekali su prijatelji i porodica, a Bezos je dobio zagrljaj i poljubac od svoje devojke Loren Sančez.

PROČITAJTE JOŠ:

Bezos je poleteo u 15 sati po srednjeevropskom vremenu iz pustinje u zapadnom Teksasu do ivice svemira. Let 57-godišnjeg milijardera trajao je 10 minuta i 20 sekundi, a jedna od prvih koja mu je čestitala po sletanju bila je Loren Sančez.  

Loren je nosila belu haljinu uz kaubojske čizme. Skinula je šešir sa glave kada je prišla da zagrli Bezosa, a potom se okrenula da pozdravi ostale.

Šampanjac je tekao u potocima kada je posada izašla iz kapsule u kojoj su leteli. Bezos je zagrlio svoju majku Džeklin čim je izašao iz kapsule, pre nego što se okrenuo ka svojoj devojci.  Bezos je takođe viđen kako grli svoju sestru Kristinu. Deca koju je milijarder dobio u braku sa Mekenzi Skot, takođe su bila na licu mesta da dočekaju oca, prenosi Dejli mejl.

„Najbolji dan ikada. To je bilo neverovatno, to je bilo neverovatno“, rekao je Bezos odmah po sletanju.

Slavlje Džefa Bezosa
Foto: Printscreen AP/video

„Ova prva posada astronauta upisala se u istorijske knjige svemira, otvorivši vrata kroz koja će proći mnogi kasnije“, tvitovala je Bezosova kompanija za svemirski turizam „Blue Origin“.

Društvo na ovoj misiji Bezosu je pravio brat Mark, avijatičarka Veli Fank (82) i tinejdžer koji je nedavno završio srednju školu Oliver Dimen (18), koji su kao najstarija i najmlađa osoba stigli do svemira, prenosi BBC.

Bezosova poseta svemiru je usledila samo devet dana nakon što je Britanac Ričard Brenson izveo let do svemira u sopstvenom raketnom avionu

Bonus video: Čestitke i zagrljaji nakon sletanja Džefa Bezosa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar