Foto: Shutterstock

Darko (55) je krajem jula oko 22.15 u Magdalenskoj ulici u Koprivnici proglašen krivim i osuđen za više saobraćajnih prekršaja. Kako se navodi u presudi, on je te noći upravljao kamionom Ford Transit Connect. Nije bio vezan, bežao je od policijskog presretača, nije imao ni vozačku ni saobraćajnu dozvolu, odbio je alkotest i vređao policajca.

Policija je otkrila da je vozio nedozvoljenom brzinom i nije želeo da stane, iako su mu „svetlosnom i zvučnom signalizacijom“ slali signale iz službenog policijskog BMV-a.

„Nakon toga je povećao brzinu, policija ga je sustigla, a dok su se vozili uporedo suvozač u službenom vozilu kroz otvoren prozor u pokretu iz vozila davao mu je znak pomoću svetlećeg znaka Stop – policija.

Međutim, pošto ni tada nije želeo da stane, policija ga je presrela na putu.

Tek tada se zaustavio iza njih. Odbio je da se podvrgne alko testu, što je vidljivo iz Zapisnika“, navodi se u presudi.

Vređao policajca

„U toku vožnje službenim automobilom, od mesta izvršenja prekršaja do službenih prostorija PU Koprivničko-križevačka, okrivljeni je vređao policajca rečima: „Ti si Srbin, voziš automatik jer nisi mogao da položiš autoškolu normalno, zato jer si retardiran“, piše u presudi.

Proglašen je krivim za ukupno šest prekršaja i osuđen na ukupnu novčanu kaznu od 6.700 kuna, što je znatno ispod zakonskog minimuma. Pošto je u policijskom pritvoru proveo dva dana, mora da plati oko 6.100 kuna a ako kaznu plati odmah, treba da plati samo oko 4.000 kuna.

Uz to, dobio je dvomesečnu zabranu upravljanja motornim vozilima i mora platiti 100 kuna prekršajnih troškova.

BONUS VIDEO: Neviđena ludnica: Srbi i Hrvati skaču i zajedno pevaju Koktel ljubavi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare