Foto: REUTERS/Christian Mang

Policija u Berlinu noćas je imala pune ruke posla jer su morali da intervenišu zbog akozvanog fetiš partija na kojem se okupilo 600 osoba, uprkos epidemiološkim merama zbog koronavirusa.

„Otprilike 600 gostiju verovatno je nezadovoljno kako je završila zabava u Miteu“, napisali su na Tviteru iz berlinske policije.

Gosti na ovoj zabavi navodno su bili okupljeni i u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom, bez maski i držanja fizičke distance. Nije jasno da li je ovaj događaj ranije dogovoren i jesu li gostima unapred podeljene bilo kakve karte ili pozivnice, ali očekuje se da će biti podignuta optužnica protiv organizatora, prenose lokalni mediji.

Pročitajte još:

Berlinske bezbednosne službe nedavno su pojačale svoje kontrole masovnih okupljanja, naročito u noćnim satima. U sklopu ovih kontrola rasterani su i gosti sa sinoćnje zabave.

Mnogi korisnici društvenih mreža iskritikovali su masu koja se sinoć okupila govoreći da narušavaju ono za što se milioni ljudi bore već mesecima. Međutim, upućene su kritike i na račun policije koja nije kaznila okupljene, već ih je samo poslala kućama.

Zbog ogromnog broja novozaražanih, u Nemačkoj se razmatra uvođenje novog, vremenski ograničenog „lokdauna“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar